Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa pomidorowa z soczewicą"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 888
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 188
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9297
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 888
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 188
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9297
Składniki
Udka zalej wodą, przypraw, ugotuj wywar. Dodaj pokrojoną włoszczyznę, gotuj pół godziny. Dodaj przecier pomidorowy, wymieszaj, przypraw do smaku.
Soczewicę mocz w wodzie 30 min. Dodaj do gotującej się zupy, gotuj ok. 15 minut. Dodaj starty imbir, słodką paprykę i posiekaną papryczkę chili, połącz, przypraw. Zupę zabiel śmietaną.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 2,30 zł.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie