Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa selerowa"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Por oczyść, pokrój na plasterki. Seler oczyść, pokrój w kostkę. Warzywa zalej 2 litrami wody, dodaj listek laurowy i ziele angielskie, oprósz solą. Ugotuj.
Cebulę obierz, zeszklij na maśle. Dodaj do zupy, przypraw, zagotuj. Ostudź. Z zupy wyjmij ziele i liść laurowy, zmiksuj. Posyp grzankami.
Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie