Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Składniki
Seler i ziemniaki obierz. Potnij w grubą kostkę. Dymki oczyść, odetnij szczypiorek, cebulki posiekaj. W garnku rozgrzej masło. Mieszając, zeszklij na nim cebulki. Dołóż seler oraz ziemniaki. Smaż jeszcze chwilę.
Warzywa w garnku zalej 4 szkl. wody. Wkrusz kostki bulionowe. Poczekaj, aż woda zawrze, zmniejsz płomień i gotuj 15 minut. Kiedy jarzyny będą miękkie, zmiksuj je z wywarem. Dodaj serek. Gotuj dalej, aż się rozpuści.
Zupę wymieszaj ze śmietaną. Przypraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Szczypiorek posiekaj. Posyp nim zupę. Udekoruj natką.Źródło: Tina