Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa szczawiowa"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3935
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415244
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2513
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3935
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415244
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2513
Składniki
W garnku zagotuj bulion, dodaj całą zawartość słoika ze szczawiem, wymieszaj.
Poczekaj, aż zawrze, zmniejsz ogień i jeszcze gotuj pod przykryciem około 5 minut. Dopraw solą i pieprzem. Do miseczki wbij 3 jajka, wymieszaj z mąką i śmietaną. Pozostałe jajka ugotuj na twardo. Mieszankę śmietany, mąki i jajek stopniowo wlewaj do wrzącej zupy, całość ponownie zagotuj. Zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 10 min. Obierz ziemniaki i pokrój w kosteczkę, zagotuj i odcedź.
Cebulę grubo posiekaj i zrumień na patelni. Dodaj ziemniaki i podsmaż. Podawaj z pokrojonymi na ćwiartki jajkami na twardo. Udekoruj ziołami. Zupę możesz podać w miseczkach z wydrążonej bułki.
Czas przygotowania: 40 minut 280 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień