Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa szczawiowa"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12373
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13269
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5587
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12373
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13269
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5587
Składniki
W garnku zagotuj bulion, dodaj całą zawartość słoika ze szczawiem, wymieszaj.
Poczekaj, aż zawrze, zmniejsz ogień i jeszcze gotuj pod przykryciem około 5 minut. Dopraw solą i pieprzem. Do miseczki wbij 3 jajka, wymieszaj z mąką i śmietaną. Pozostałe jajka ugotuj na twardo. Mieszankę śmietany, mąki i jajek stopniowo wlewaj do wrzącej zupy, całość ponownie zagotuj. Zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 10 min. Obierz ziemniaki i pokrój w kosteczkę, zagotuj i odcedź.
Cebulę grubo posiekaj i zrumień na patelni. Dodaj ziemniaki i podsmaż. Podawaj z pokrojonymi na ćwiartki jajkami na twardo. Udekoruj ziołami. Zupę możesz podać w miseczkach z wydrążonej bułki.
Czas przygotowania: 40 minut 280 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień