Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa szczawiowa na zimno"
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 54
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 890
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 54
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 890
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Składniki
Szczaw oczyść, przebierz i pokrój. Zalej wrzącym wywarem, po czym odstaw do całkowitego schłodzenia.
Jajka ugotuj na twardo.
Ogórki umyj, jeden pokrój w długie plastry za pomocą obieraczki do warzyw, drugi potnij w kostkę. Cebulę oraz szczypior drobno posiekaj.
Do zimnego bulionu ze szczawiem dodaj warzywa, śmietanę i dopraw całość solą oraz pieprzem. Odstaw zupę do schłodzenia.
Podawaj z ćwiartkami jajek i udekorowaną plastrami ogórka.
<strong>Czas: 40 min 1 porcja = 270 kcal</strong>Źródło: Kurier TV