Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa szparagowa"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 61
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3311
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 61
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3311
Składniki
W garnku zagotuj 2 litry wody z solą, cukrem i wyciśniętym sokiem z cytryny. Wrzuć szparagi i kostkę rosołową. Całość gotuj, aż szparagi będą miękkie. Następnie część wyjmij i ostudź.
Powstały wywar gotuj, aż do zredukowania płynu o połowę. Odłożone warzywa pokrój na mniejsze kawałki i odłóż do dekoracji. Zupę zmiksuj, dodaj śmietanę i jeszcze raz zagotuj. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Zupa jest idealna do podania – rozlej ją do talerzy. Udekoruj danie odłożonymi kawałkami szparagów i listkami natki pietruszki.Źródło: Na żywo