Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa szpinakowa"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Zmiksuj mąkę, jajko, szczyptę soli oraz tyle mleka, aby powstała gładka masa. Usmaż 4 naleśniki. Jeszcze ciepłe zwiń, pokrój w cienkie ruloniki.
Żurek wlej do pół litra gorącej wody. Dodaj chrzan wasabi oraz czosnek. Gotuj kwadrans. Wrzuć szpinak i pozostaw na ogniu jeszcze 10 minut. Całość zmiksuj i dopraw do smaku.
Jajka ugotuj na twardo, obierz. Rozlej zupę do talerzy. Udekoruj startym żółtkiem, kleksami śmietany, rulonikami i ziołami.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 180
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV