Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa truskawkowa z białym winem"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 40
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 62
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 108
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 40
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 62
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 108
Składniki
Wyłożone na sito truskawki myjemy pod delikatnym strumieniem zimnej wody. Szypułki zawsze usuwamy po umyciu, dzięki czemu owoce nie nasiąkną wodą.
Do truskawek dodajemy skórkę startą z całej cytryny i sok wyciśnięty z połowy cytryny. Wsypujemy cukier, dolewamy wino.
Całość miksujemy do połączenia składników i, jeśli chcemy podać zupę na zimno, wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Pistacje grubo siekamy i prażymy 2 minuty na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu.
Zupę rozlewamy, dekorujemy kleksem śmietany lub jogurtu i uprażonymi pistacjami.
Czas przygotowania 20 minut. Cena porcji około 2,80 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 138 kcal Białko 8 g/Tłuszcz 9 g/Węglowodany 33 gŹródło: Rewia