Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa wiśniowa z serkiem"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 182
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 182
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Składniki
Wiśnie wydrylować, dodać cukier, cynamon, goździki i skórkę cytrynową. Wlać 4 szklanki wody, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 10 minut. Następnie wyjąć cynamon, goździki i skórkę z cytryny. Mąkę rozrobić w połowie szklanki zimnej wody.
Wlać do zupy, zagotować. Zmniejszyć płomień i gotować jeszcze około 5 minut. Zdjąć z ognia i ostudzić (w tym czasie kilkakrotnie ją zamieszać).
Twaróg starannie utrzeć ze śmietaną, cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem. Z masy dwiema łyżeczkami formować kluseczki. Zupę przelać do talerzy. Do każdej porcji włożyć po kilka twarogowych łezek.
Zupę podawać od razu, by twarogowe kluseczki nie rozmiękły. Każdą porcję posypać szczyptą mielonego cynamonu.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium