Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z burakami i serem feta"
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 360
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 78
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 85
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 518
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 105
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 360
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 78
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 85
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 518
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 105
Składniki
Buraki, botwinę i włoszczyznę obierz, pokrój w kostkę, łodygi botwiny pokrój w paski. Buraki, włoszczyznę i sok z cytryny zalej 1,2 l wody, gotuj godzinę. Botwinę podduś na maśle, dodaj do wywaru. Całość przypraw solą i pieprzem.
Zupę odstaw do wystygnięcia, całość zmiksuj blenderem. Przelej do misek, posyp każdą porcję, pokruszonym serem feta, udekoruj natką pietruszki. Zupę możesz podawać też na zimno jako chłodnik.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień