Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z burakami i serem feta

Zupa z burakami i serem feta

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 0

Wypróbowany przepis na "Zupa z burakami i serem feta"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Buraki, botwinę i włoszczyznę obierz, pokrój w kostkę, łodygi botwiny pokrój w paski. Buraki, włoszczyznę i sok z cytryny zalej 1,2 l wody, gotuj godzinę. Botwinę podduś na maśle, dodaj do wywaru. Całość przypraw solą i pieprzem.

  2. Zupę odstaw do wystygnięcia, całość zmiksuj blenderem. Przelej do misek, posyp każdą porcję, pokruszonym serem feta, udekoruj natką pietruszki. Zupę możesz podawać też na zimno jako chłodnik.

  3. CZAS: około 2 godzin

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń