Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z ciecierzycy

Zupa z ciecierzycy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Zupa z ciecierzycy"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę zalej zimną bieżącą woda, mocz przez całą noc. Zmień wodę (powinno jej być trzy razy więcej niż ciecierzycy), gotuj 60 minut, pod koniec posól. Włoszczyznę obierz, włóż do garnka z żeberkami, zielem angielskim i liśćmi laurowymi, gotuj 40 minut na małym ogniu. Osobno ugotuj makaron.

  2. Wywar odcedź, włóż do niego ciecierzycę. Dopraw do smaku, gotuj jeszcze 10 minut. Cebulę pokrój w plastry, upraż na suchej patelni. Na talerzach rozkładaj makaron, zalej gorącą zupą, dekoruj krążkami cebuli. Udekoruj koperkiem lub pietruszką.

  3. CZAS: około 1,5 godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń