Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12721
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1441
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13905
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5801
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12721
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1441
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13905
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5801
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Pory dokładnie oczyść i potnij w talarki. Liście cykorii opłucz i porwij na mniejsze kawałki (zostaw kilka całych liści do dekoracji).
Na rozgrzanym maśle podsmaż por oraz cykorię. Dodaj ziemniaki, zalej mlekiem, wrzuć kostkę rosołową i wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez około 20 minut.
Żółtka roztrzep ze śmietaną i wlej do zupy. Ponownie zagotuj.
Przed podaniem posyp zupę siekaną zieleniną i włóż po listku cykorii.Źródło: Telemax