Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z dyni i pomidorów

Zupa z dyni i pomidorów

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 0

Sprawdzony przepis na "Zupa z dyni i pomidorów"

Składniki

  • 60 dag dyni hokkaido
  • sól
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • 20 dag pomidorów z puszki
  • 8 tostów
  • masło
  • po 1 łyżce oc tu bals. i pesto
  • 100 ml kremówki 36 proc
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dynię obierz, miąższ pokrój w kostkę, usuwając pestki. Obraną cebulę poszatkuj, czosnek pokrój w płatki. W garnku rozgrzej olej. Przesmaż cebulę. Dodaj dynię, opiekaj 10 minut. Wrzuć czosnek oraz pomidory z zalewą. Wlej 1/2 l wody. Gotuj z do datkiem soli 20 minut.

  2. Tosty posmaruj masłem. Ułóż na blasze, opiekaj w 170 st. 5-8 minut. Zupę zmiksuj na krem, dopraw solą, pieprzem oraz octem, rozlej do miseczek. Do każdej porcji dodaj od robinę kremówki i pesto. Podawaj z tostami.

  3. czas ok. 50 min; porcja – 350 kcal, cena 2,40 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń