Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z kalarepki"
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 498
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2280
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1022
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 498
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2280
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1022
Składniki
Kalarepki dokładnie obierz, pokrój w drobną kostkę. Ząbki czosnku i cebule obierz, posiekaj.
Oliwę rozgrzej na patelni, zesz klij cebule z czosnkiem. Dodaj kalarepkę, wymieszaj, duś kilka minut na małym ogniu. Wlej bulion, gotuj ok. 20 minut pod przykryciem, mieszając.
Zupę zmiksuj. Dodaj śmietanę, przypraw do smaku solą, piep rzem i gałką muszkatołową. Posyp posiekanym koperkiem.Źródło: Chwila dla Ciebie