Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z kalarepki"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 29
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 29
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 14
Składniki
Kalarepki dokładnie obierz, pokrój w drobną kostkę. Ząbki czosnku i cebule obierz, posiekaj.
Oliwę rozgrzej na patelni, zesz klij cebule z czosnkiem. Dodaj kalarepkę, wymieszaj, duś kilka minut na małym ogniu. Wlej bulion, gotuj ok. 20 minut pod przykryciem, mieszając.
Zupę zmiksuj. Dodaj śmietanę, przypraw do smaku solą, piep rzem i gałką muszkatołową. Posyp posiekanym koperkiem.Źródło: Chwila dla Ciebie