Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z karpia po węgiersku"
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1127
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 20
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 52
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1127
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 20
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 52
Składniki
Tuszę pokrój w dzwonka, posyp z obu stron czerwoną papryką i solą. Następnie wstaw na 20 minut do lodówki. W tym czasie obierz cebulę i drobno posiekaj.
Zieloną paprykę przekrój na pół, oczyść z gniazda i pokrój w małą kostkę. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj paprykę i krótko podsmaż. Wrzuć pokrojone w ósemki, obrane ze skórki, pomidory. Jeden kawałek ryby zalej wodą i gotuj na małym ogniu przez godzinę.
Przelej wywar przez sitko i wrzuć resztę pokrojonego w dzwonka karpia. Zagotuj. Warzywa przełóż do garnka, gotuj na małym ogniu przez 20 minut, uważając, by mięso się nie rozpadło.
Odłożony kawałek ryby posiekaj i dodaj do zupy.Źródło: Na żywo