Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z mięsem i groszkiem"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 525
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1412
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 114
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 391
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 525
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1412
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 114
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 391
Składniki
Namocz grzyby na noc, osącz i pokrój. Skrzydełka umyj, zalej 6 szklankami zimnej wody, zagotuj, zdejmij szumowiny. Kaszę wypłucz kilka razy pod bieżącą wodą. Do zupy dodaj pokrojoną w kostkę włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie, pokrojone grzyby. Gotuj 30 minut na małym ogniu.
Dodaj zielony groszek, gotuj kilka minut. Pod koniec gotowania wyjmij skrzydełka, oddziel mięso od kości, mięso włóż do zupy, dodaj sól i pieprz do smaku. Zupę udekoruj na talerzu natką pietruszki.
Czas: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień