Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z modrej kapusty z kaczką"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 298
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 298
Składniki
Umyj i obierz włoszczyznę, cebulę i kapustę, pokrój w kostkę.
Pokrój w kostkę boczek i podsmaż na chrupiąco na maśle. Wyjmij boczek i wrzuć na masło włoszczyznę i cebulę. Podsmaż, następnie dodaj kapustę i połowę żurawin. Zalej wywarem. Dodaj przyprawy i gotuj na małym ogniu 80-90 minut.
Usmaż pierś kaczki z obu stron. Zawiń w folię i zostaw na 10 minut do ostygnięcia. Pokrój w plastry i nabij na patyczki do szaszłyków.
Wyjmij z zupy liście laurowe i jagody jałowca i zmiksuj ją. Dodaj ocet i śmietanę. Zupę posyp posiekanym majerankiem i resztą żurawin. Podawaj z kaczką.
Jak to zrobić?
Przygotuj pierś kaczki do smażenia. Umyj ją i osusz ręcznikiem papierowym. Ukośnie ponacinaj skórę. Ułóż mięso na suchej patelni skórą do spodu, smaż po 5 minut z jednej strony.Źródło: Olivia