Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z ogórkami i cukinią"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Składniki
Kości wieprzowe, wołowe i skrzydełka włóż do garnka. Zalej 1,5 l wody, dodaj ziarna ziela angielskiego, liść laurowy. Gotuj 40 minut, zdejmując szumowiny. Marchew, pietruszkę i seler obierz, opłucz, pokrój w kostkę, dodaj do zupy. Gotuj kolejne 30 minut.
Z wywaru wyjmij kości i skrzydełka. Pory pokrój w plasterki, a cukinię i ogórki w kostkę. Do zupy dodaj pory, gotuj 10 minut, następnie dodaj cukinię i ogórki. Gotuj 10 minut.
Kawałek młodej kapusty posiekaj w wąskie paski. Z kapusty odkrój głąb (białą część w środku kapusty), posiekaj go w kostkę. Posiekane listki kapusty wrzuć na kilka minut do gotującej się zupy, tak by nie straciły koloru. Zdejmij zupę z ognia, wrzuć posiekany głąb kapusty. Zupę podawaj z pieczywem z masłem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień