Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z soczewicy i szpinaku"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34681
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34681
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Cebulę oraz czosnek oczyść, drobno posiekaj. Obierz, opłucz i pokrój na kawałki marchewki oraz pietruszkę. Świeży szpinak opłucz, osusz na sicie lub w wirówce. Przepłucz i pozostaw do osączenia soczewicę.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej 2 łyżki oleju (najlepiej słonecznikowego). Obsmaż cebulę oraz czosnek. Po chwili dodaj marchew i pietruszkę, smaż razem 5 minut.
Wlej gorący bulion. Dodaj liść laurowy. Gotuj na średnim ogniu pod przykryciem 15 minut. Po tym czasie zupę zmiksuj blenderem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Włóż szpinak. Gotuj jeszcze 5 minut.
czas ok. 35 min; porcja – 340 kcal, cena 2,90 zł
<strong>Pasta do krakersów</strong>
Nabrałaś ochoty na dania z soczewicy? Przygotuj pyszną pastę. Ugotowaną do miękkości soczewicę odcedź, zmiksuj z cebulą, 1-2 ząbkami czosnku oraz odrobiną oliwy. Pastę, w zależności od upodobań smakowych, dopraw koncentratem, posiekanymi suszonymi pomidorami z zalewy, kuminem i ziarnami słonecznika.Źródło: Świat kobiety