Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z wędzonym boczkiem i warzywami"
...ale pyszny.
Odsłon: 602
Polecam.
Odsłon: 559
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 55
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 52
...ale pyszny.
Odsłon: 602
Polecam.
Odsłon: 559
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 55
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 52
Składniki
Włoszczyznę, ziemniaki, cebulę, czosnek obierz, pokrój. Do garnka wlej olej, postaw garnek na ogniu, chwilę podgrzewaj. Wsyp suszoną paprykę. Boczek pokrój w kostkę, dodaj do papryki, podsmaż chwilę i dodaj ziemniaki oraz bataty. Smaż 3 minuty. Dodaj pozostałe warzywa, duś 15 minut.
Całość zalej 1,5 l wody, przypraw solą, pieprzem i gotuj ok. 20 minut do miękkości wszystkich składników. Podawaj z natką pietruszki.
Czas: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień