Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z włoską kapustą"
Polecam.
Odsłon: 137
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 86
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 653
Polecam.
Odsłon: 137
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 86
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 653
Składniki
Mięso umyć, oczyścić i ugotować z ziarnami ziela angielskiego i listkami laurowymi w 2 litrach wody. Wołowinę wyjąć, a po lekkim schłodzeniu pokroić w kostkę.
Warzywa oczyścić, obrać, umyć i osuszyć. Marchewki, pietruszki oraz seler pokroić w kostkę, por wzdłuż i w talarki, a kapustę w paski.
3. Wywar zagotować, dodać warzywa oraz dokładnie umytą na sitku kaszę. Pod koniec dodać pokrojone warzywa i gotować jeszcze kilka minut. Ponownie doprawić do smaku solą i pierzem. Warto też dodać np. tartą gałkę muszkatołową lub świeże zioła, np. oregano.
ok. 65 minut
<strong>Superrada</strong>
Jeśli chcesz, by zupa miała piękny słomkowy kolor, dodaj do niej szczyptę kurkumy. Zupa doskonale smakuje również, jeśli dodamy do niej koncentratu pomidorowego.Źródło: Twoje Imperium