Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa ze szparagami, papryką i śmietaną"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 111
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 253
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 111
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 253
Składniki
Wołowinę umyj, zalej 1,5 l wody, dodaj obraną i umytą włoszczyznę (oprócz pora), liść laurowy, ziele angielskie i gotuj 2 godz. na malutkim ogniu, zdejmując szumowiny. Włoszczyznę i mięso wyjmij z wywaru. Ugotowaną wołowinę możesz zmielić i dodać jako farsz do pierożków.
Szparagi i pory obierz, umyj. Szparagi pokrój na mniejsze cząstki, pory na talarki. Dodaj do wywaru, gotuj 20 minut, dopraw sola, pieprzem, papryką. Gotową zupę przelej do miseczek, udekoruj kleksem śmietany i papryką.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień