Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa ze szpinakiem i serkiem"
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 16
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 498
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 107
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 16
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 498
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 107
Składniki
Skrzydełko indyka opłucz, zalej 1,5 l zimnej wody, zagotuj, zdejmij szumowiny. Dodaj pokrojoną włoszczyznę (bez pora), liść laurowy, ziele angielskie, gotuj 40 minut. Pora pokrój w paski, podsmaż na łyżce masła, na pozostałym podduś szpinak, wszystko dodaj do wywaru.
Serki pokrój w kostkę, wsyp do zupy, gotuj 10 minut. Przypraw solą i pieprzem. Do śmietany dodaj kilka łyżek gorącej zupy, wymieszaj, wlej do zupy, zagotuj. Podawaj z razowym chlebem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień