Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa ziołowa z serkiem kanapkowym"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 112
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 23
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 112
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 23
Składniki
czas ok. 25 min; porcja – 380 kcal, cena 3 zł
Orzeszki wsyp na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i zrumień. Przestudź, drobno posiekaj. Opłucz i osusz na papierowym ręczniku kuchennym trybulę. Oderwij listki z gałązek (kilka odłóż), grubo posiekaj.
Cebulę obierz, pokrój w kostkę. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej masło. Przesmaż cebulę. Dodaj posiekaną trybulę oraz bulion. Gotuj kilka minut na średnim ogniu. Pod koniec wlej kremówkę, wymieszaj.
Rzodkiewki opłucz, pokrój w cienkie plasterki. 1/4 porcji serka dodaj do ugotowanego wywaru z kremówką. Zdejmij z ognia, zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Krem rozlej do talerzy. Łyżeczką nakładaj pozostały serek. Rozłóż plasterki rzodkiewek. Posyp zupę orzeszkami, ozdób odłożoną trybulą.Źródło: Świat kobiety