Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa zorro pomidorro"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32515
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1167
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 430
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32515
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1167
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 430
Składniki
Rosół zagotuj. Włoszczyznę oczyść, pokrój w paski (odrzuć kapustę), dodaj do gorącego wywaru.
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój w kostkę.
Papryki umyj i potnij na mniejsze kawałki.
Wraz z pomidorami wrzuć do wywaru. Gotuj ok. 10 minut.
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną bazylię, ocet jabłkowy i przecier pomidorowy. Dopraw przyprawami.
Zdejmij z ognia i zmiksuj zupę na gładki krem.
Rozlej do miseczek, dodaj po łyżce śmietany.
Magdalena Tabaczyk z KępicŹródło: Super TV