Do góry

Konkursy

Rozstrzygnięcie konkursu!

Makaron Barilla królował na Waszych stołach przez siedem tygodni. Mamy nadzieję, że tak samo, jak my zakochaliście się w makaronowych potrawach.

Oprócz możliwości zapoznania się z najlepszymi przepisami na dania z makaronów, mieliście co tydzień szansę na wygranie garnka do gotowania makaronu oraz pysznych zestawów Barilla, a także na zdobycie nagrody głównej.  Przypomnijmy, że nagrodą główną w konkursie "Prześlij przepis wraz ze zdjęciem, którego królem będzie makaron Barilla!" był robot kuchenny firmy Bosch o wartości 599 zł. Ten cudowny sprzęt kuchenny powędruje do Pani Marzeny J. z Bieliny. Serdecznie gratulujemy!

 

Oto przepis, który zagwarantował Pani Marzenie zywcięstwo:

Potrzebne będą:

500g makaronu Barilla Casarecce,
5 łyżek oliwy,
2 duże cebule,
4 ząbki czosnku,
500g pomidorków koktajlowych przekrojonych na połówki,
250g cukrowego groszku,
1 szklanka startego na tarce żółtego sera,
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Ugotować makaron al dente w lekko osolonej wodzie ok. 10 min. Cukrowy groszek wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować go około. 5 min. Następnie odcedzić go i wylać do niego lodowatej wody co pozwoli mu zachować jego piękny zielony kolor. Odcedzić. Rozgrzać na patelni oliwę. Wsypać na nią pokrojoną w kostkę cebulę i dusić do miękkości około 7 minut. Dodać do cebuli zmiażdżone ząbki czosnku i pomidorki. Całość dusić jeszcze około 5 minut. Zdjąć z ognia i or razu dodać je do makaronu wraz z groszkiem. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Ciepłe danie posypać serem. Ser pod wpływem ciepła lekko się rozpuści. Smacznego.

Polecane przepisy

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń