Do góry

Książki

Skrywane przez naturę sekrety ziół i proste przepisy na smaczne przetwory

Jeśli sądzisz, że o ziołach i przetworach wiesz dużo – jesteś w błędzie.

Nakładem Wydawnictwa Esprit ukazały się bowiem dwie niezwykłe opowieści o tajemnicach polnych ziół oraz prostych, a równocześnie niezwykłych, przepisach na smaczne przetwory ze spalonych słońcem owoców.

„Sekrety wiejskich ziół" oraz „Zawekować słońce" - te dwie książki, wydane nakładem Wydawnictwa Esprit w unikatowy sposób opowiadają o naturalnych potrawach z ziół oraz sposobach na smaczne przetwory. Kluczem, przyjętym przez autorki książek Anastasię Zanoncelli oraz Paolę Mancini, jest właśnie słowo „opowieść". Obydwie książki to bowiem zbiór uroczych historii o ziołach i przetworach, zawierający podręczne kompendium wiedzy o poszczególnych gatunkach roślin i owoców.

Wydawnictwo Esprit, przygotowując obydwie książeczki, nie miało wątpliwości, że obok bogactwa różnorodnych przepisów na zioła i przetwory, ich niezwykłą cechą jest styl. Wszak „Sekrety wiejskich ziół" i „Zawekować słońce" to stylowo opracowane publikacje, uwodzące nie tylko niewielkimi gabarytami, ale również bogatym wnętrzem. Nie epatują stylizowanymi zdjęciami, nie ciążą również pełnymi przepychu lakierowanymi okładkami. To raczej zgrabne, zdobione uroczymi rysunkami publikacje, ze śliczną i pełną gracji okładką.

„Sekrety wiejskich ziół" oraz „Zawekować słońce" to styl oraz bogactwo pięknie opowiedzianych i starannie dobranych przepisów. To garść słońca oraz odrobina woni ziół zawarte w dwóch niewielkich książeczkach, po które sięgnąć powinni nie tylko pasjonaci gotowania, lecz każdy, kto stawia na naturalny i zdrowy styl życia.

 

Źródło: Informacja prasowa

Polecane przepisy

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń