Do góry

Newsy

Tego nie trzymaj w lodówce!

Lodówka jest urządzeniem niezbędnym we współczesnej kuchni. Nie wszystko jednak powinno w niej lądować…

Co powinniśmy wyrzucić z lodówki raz na zawsze? Fot. 123RF.COM/PICSEL


1. Pomidor

Pomidor

Zobacz też: 10 zaskakujących faktów o pomidorach >>

Pomidory same w sobie uwielbiają ciepło. Im cieplej, tym dla nich lepiej, rosną wtedy bujnie i stają się intensywnie czerwone. Po zerwaniu zmienia się to tylko trochę. Pomidory najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej, ale nie bezpośrednio na słońcu. Wtedy smakują najlepiej.

Jeśli włożymy je do lodówki - gorzej będzie się je gotowało. Czytaj więcej na następnej stronie!

Następna strona >>

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Polecane przepisy

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pesto 29 października 2014 Zabrakło w artykule makaronu, herbaty, ryżu, soli i cukru. Bo skoro wymienione są takie produkty jak ziemniaki czy kawa to znaczy, że artykuł skierowany jest do osób o IQ ameby. Odpowiedzi: 2 ▼

125 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń