Do góry

Newsy

Wakacyjny numer magazynu PYSZNE

W najnowszym wydaniu PYSZNYCH grillujemy to, co w tym sezonie najmodniejsze, czyli burgery. Przyrządzamy je jednak po swojemu, na przykład z oscypkiem albo hummusem.

Oddajemy też hołd pomidorom, choć - kto wie - może to nawet miłość? Z miłości bowiem człowiek robi różne dziwne rzeczy, choćby dżem z pomidorów. W Domowej piekarni pieczemy... chleb, a jakże! Każdy znajdzie w naszej piekarence coś dla siebie. Poza tym odkrywamy smakowite sekrety oleju i oliwy, przygotowujemy przetwory na zimę, jemy chabry, mrozimy lody i jedziemy do Brazylii. Uff, gorrrąco! Wakacyjne wydanie PYSZNYCH na wakacje i nie tylko!

Oto, co czeka na Ciebie w najnowszym wydaniu:

- Bohater sezonu: Pomidor, czyli pomidoLOVE story - Amore pomidore! Czas soczystych, dojrzałych pomidorów trzeba wykorzystać na całego. Sałatki, pomidory faszerowane, a nawet dżem z tych pysznych owoców...

- Warsztaty kulinarne: Era burgera - Kulinarny hit ostatnich lat! Dowiedz się, jak przygotować idealnego burgera ze składników najwyższej jakości

- Do poczytania: Kulinarna alchemia - Kuchnia molekularna... Czym jest, skąd pomysł na nią, na czym polega? Poznaj tajniki ostatniego trendu kulinarnego

- Menu na co dzień: Co dziś jemy? - Sycące potrawy na obiad i nie tylko, przy których nie stracisz czasu ani sił

- Domowa piekarnia: Jak miło na duszy, gdy świeży chleb puszy... - Oryginalne w smaku, ale przede wszystkim pyszne chleby i bułki, które zachwycą wszystkich domowników

- Smakujemy Polskę: wiśnia nadwiślanka i nasz wschodni gulasz, czyli lubelski forszmak

- Do poczytania: Kanał Ostródzko-Elbląski - tu popłyniesz nawet po trawie! - Niesamowity rejs po trawie, jeziora, natura, piękne widoki i rybne specjały, a to wszystko na Mazurach Zachodnich

- Warsztaty kulinarne: Lato zamknięte w słoiku - Wykorzystaj sezonowe owoce i zrób domowe przetwory, a zimą nam podziękujesz!

- Z czym to się je?: Oleje i oliwy - Płynne złoto, które dostarcza naszemu organizmowi niezbędnych składników. Odkryj jego tajemnice i zrób własną oliwę smakową

- Jedzmy zioła: Chaber bławatek - Pięknie wygląda na polach i łąkach, ale stanowi również idealny dodatek do orzeźwiających napojów

- Widelcem po mapie: Serce Ameryki Południowej - Brazylia stanowi połączenie dzikiej natury, wielkich metropolii, olimpijskiego Rio oraz kuchni z całego świata

- Warsztaty kulinarne: Mrrroźne orzeźwienie - Nie daj się upałom! Zjedz loda i... zachowaj zimną krew...

- Słodkości: Słodkie skarby lata - Zaczaruj ciasta i desery owocami prosto z sadów i ogródków

 

Polecane przepisy

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń