Cieciorka, cebula, boczniaki, papryka i passata pomidorowa, z tych składników możesz wyczarować idealne, jednogarnkowe danie, czyli ciecierzycę po bretońsku z boczniakami. Przepis ten to wariacja na temat klasycznej fasolki po bretońsku, w tej wersji zastąpiona przez cieciorkę. Danie doskonale sprawdzi się na szybki, jesienny obiad. Rozgrzeje cię i nasyci na długo, pycha!

Polecane artykuły

Sezon grillowy to nie tylko czas karkówki i kiełbasy. Coraz więcej osób sięga po lżejsze, zdrowsze alternatywy – a ryby sprawdzają się na ruszcie d...

Szparagi smakują kulinarną świeżością, a przy tym mają mnóstwo wartości odżywczych. W sezonie koniecznie wypróbuj je jako element śniadania - będzi...

Jeśli szukacie zdrowszej alternatywy dla tradycyjnego masła, to czas rozważyć wybór, który nie tylko smakuje świetnie, ale ma też sporo prozdrowotn...

Rabarbar to warzywo, które zazwyczaj kojarzy się nam z tradycyjnymi ciastami i kompotami. Jednak jego potencjał kulinarny jest znacznie większy, a...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6655

Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154832

Polecam. Jak babciny.
- Impreza
- Polska
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Kasze i ryż
- Warzywa
- Ziemniaki
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 470

