Do góry

Newsy

Wielkanocny numer Magazynu Pyszne

W kioskach i salonach prasowych możecie już znaleźć najnowszy numer Magazynu Pyszne. Jak zwykle, znajdziecie w nim mnóstwo przepisów i inspiracji kulinarnych, które ułatwią wam codzienne gotowanie.

Najnowsze PYSZNE już szykują się do świąt wielkanocnych. Na tapetę wzięliśmy jajko - z pozoru zwykłe i nudne, ale my udowadniamy, że można z niego stworzyć bardzo urozmaicone menu: na słodko i na wytrawnie, na co dzień i od święta. Poza tym w naszych warsztatach kulinarnych przygotowujemy tradycyjne śniadanie wielkanocne, gotujemy mistrzowskie sosy i bawimy się w kolorowe dekorowanie deserów. Do herbaty proponujemy lekturę o... herbacie, a do kawy - o Irlandii, w której serwują niezapomnianą Irish coffee. Dla każdego coś smacznego - jak zawsze.

 

Oto, co czeka na Ciebie w najnowszym wydaniu:

Pyszne nr 3

 

* Bohater sezonu: Fasola - poznaj jej odmiany i dowiedz się, dlaczego warto ją jeść
* Słodkości: Słodko w karnawale - wypieki, które zostaną z Tobą cały rok
* Warsztaty kulinarne: Tłusty czwartek - smażymy pączki i faworki i nie przejmujemy się kaloriami!
* Do poczytania: Jedz i kochaj - wszystko, co chciałbyś wiedzieć o afrodyzjakach, ale wstydzisz się zapytać
* Menu na co dzień: Co dziś jemy? - garść sprytnych pomysłów na szybki obiad
* Domowa piekarnia: Jak na drożdżach - ciabatta, chałka i jagodzianki - kto ma ochotę na pachnące drożdżowe pieczywo?
* Smakujemy Polskę: podlaska babka ziemniaczana szturmem podbija nasza serca i podniebienia, a olej rydzowy przypomina o swoim istnieniu
* Warsztaty kulinarne: Z miłości do makaronu - jak zrobić domowy makaron nitki? Jak zlepić raviolo grande i uformować cavatelli?
* Z czym to się je?: Ochota na słone - wyjaśniamy, czym się różni sól himalajska od hawajskiej, jak pachnie sól czarna i czym solić, żeby było zdrowo
* Jedzmy zioła: Perz - wielki wróg ogrodników może być wspaniałym przyjacielem kucharzy
* Widelcem po mapie: Cesarskie smaki Wiednia - co wiedeńska kuchnia zawdzięcza Polakom?
* Party Time: Finger Food - 3 sposoby na zabłyśnięcie na karnawałowej domówce
* Warsztaty kulinarne: steki - prześwietlamy najmodniejszą potrawę sezonu
* Dekorujemy: Let It Snow - w oczekiwaniu na wiosnę ubieramy dom i ogród na biało i delektujemy się zimowym minimalizmem

 

 

Pobierz Pyszne na smartfon lub tablet

 

Polecane przepisy

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń