Mistrz Kucharski Zbigniew Kurleto - członek elitarnego Klubu Szefów Kuchni, prezes Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników - oddział Małopolska, członek Państwowej Komisji Egzaminacyjnej w zawodzie kucharz. Za swoje zasługi w kreowaniu kulinarnej promocji Krakowa i regionu uzyskał miano kulinarnej twarzy Małopolski.
Wielokrotnie brał udział w konkursach w kraju i zagranicą (laureat Srebrnej Patelni 1987, zdobywca GrandPrix na międzynarodowym konkursie w Bratysławie, uczestnik konkursu kulinarnego w Lipsku, uczestnik ekipy kucharzy na międzynarodowych zawodach kulinarnych RWPG w Budapeszcie). Od roku 1989, jako szef kuchni restauracji "Wierzynek", otrzymał podziękowanie od prezydenta Stanów Zjednoczonych George'a Busha za przyjęcie zorganizowane na Jego cześć. Organizował też przyjęcia podczas wizyty Michaiła Gorbaczowa, Fidela Castro i innych.
Od roku 2004 był prezesem Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników Oddział Małopolski. W latach 2001-2006 był szefem kuchni, odpowiedzialnym za organizację kulinarną Zawodów Pucharu Świata w Skokach Narciarskich w Zakopanym. Od roku 1986 jest instruktorem zawodu, Członkiem Państwowej Komisji Egzaminacyjnej w Zawodzie Kucharz. Organizator lub współorganizator wielu konkursów kulinarnych, promotor tradycyjnej kuchni polskiej i regionalnej (m.in. Małopolski Festiwal Smaku, Festiwal Pierogów), juror wielu konkursów i promotor młodszych kolegów i adeptów sztuki kulinarnej.
Podczas Targów Ślubnych w Tarnowie 27 lutego Pan Zbigniew Kurleto będzie prowadził pierwszy w Polsce poradnik kulinarny dla narzeczonych - ABC Menu Weselnego podczas którego będzie omawiał aktualne trendy w kulinaryce weselnej oraz ciekawostki i atrakcje kulinarne polskich celebrytów. Poradnik będzie zwieńczony pokazem kuchni molekularnej w wykonaniu mistrza.
Zobacz relację z czata ze Zbigniewem Kurleto!
Zapraszamy na czat z członkiem elitarnego Klubu Szefów Kuchni Zbigniewiem Kurleto
Planujesz ślub i masz problem z wyborem menu weselnego? Jeśli tak, będziesz miał niebywałą okazję dowiedzieć się jakie trendy aktualnie panują w kulinaryce weselnej. Na Wasze pytania odpowiadał będzie Mistrz Kucharski Zbigniew Kurleto. Na czat zapraszamy 24.02.2011 o godzinie 17:00!
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Desery
Ciasteczka kruche przekładane, z kakao i makiem
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Ciastka
Odsłon: 132
3
Sałatki
Sałatka królewska z surimi i żółtym serem
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Dla dzieci
- Warzywa
- Kukurydza
- Owoce
- Nabiał
- Ser
- Mięso
- Kurczak
- Ryby
- Przyprawy
- Szynki
- Dla zdrowia
Odsłon: 7246
31
Dania główne
Kluski kładzione serowe obiad w 10 minut
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Polska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Cynamon
- Kluski
- Jajka
Odsłon: 161
1
Dania główne
Gulasz z królika w śmietanie
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Tymianek
- Gulasze
- Ciasta
Odsłon: 91
5
Desery
Kurczaczki, pisanki - kruche ciasteczka
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 185
3
REKLAMA