Boska kuchnia Malki Kafki: God food.

Pierwsza książka kulinarna, która odmieni nie tylko twoją kuchnię, lecz także twoje życie.

God Food to bogaty zbiór przepisów na sycące dania główne, wyrafinowane przekąski, przepyszne desery, aromatyczne mieszanki ziół, orzeźwiające napoje.

Malka Kafka pomoże ci odnaleźć boski pierwiastek w niezwykłych potrawach. Przekona, że bezwarunkową miłość można okazać, zapraszając bliskich do wspólnego stołu. Zainspiruje do wykorzystania sprawdzonych receptur zrodzonych na styku wielobarwnych kultur, w kolebce najpotężniejszych religii. Pokaże praktyczne sposoby na przygotowanie doskonałych roślinnych posiłków. Rozpocznij proces kulinarnej i duchowej przemiany, przyłącz się do egzotycznej podróży - do wyprawy w głąb siebie.

Malka Kafka

Znana i ceniona restauratorka, założycielka sieci restauracji Tel Aviv, jednych z najpopularniejszych w Warszawie. W jej restauracji gosciło wiele znanych osobistosci, m.in. zespół Depeche Mode. Malka to startuperka, która propaguje szacunek do świata, zdrowy styl życia i świadome jedzenie. Fascynuje ją społeczny kontekst posiłków, dzielenie się nimi, wspólne gotowanie. Bardzo duzą uwagę zwraca na aspekt odpowiedzialności za świat - tego co się kupuje, skąd pochodzą produkty. Kiedyś ortodoksyjna Żydówka, teraz kulinarna szamanka odnosząca sukcesy w różnych obszarach swojego życia. Sama zresztą mówi, że wg fizyki kwantowej, którą się interesuje, to obserwator decyduje, czy coś zaistnieje czy nie. Sama więc stwarza swoją rzeczywistosc i swój swiat. Umiejetnosci kulinarne Malki docenili prawdziwi koneserzy kuchni, a jej program emitowany na antenie Kuchnia+ przyciagnał rzesze widzów zafascynowanych orientalnymi smakami.

 

Premiera: 14 Luty 2018 r.
Wydawnictwo: Znak Literanova

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
6
30 min
3
15 min
12

Polecane artykuły

Informacje Działa przeciwalergicznie i przeciwmiażdżycowo. Jak stosować miód wiosenny?

Wiosna to czas, w którym natura budzi się do życia - to właśnie dzięki zmieniającym się porom roku możemy czerpać z jej dobrodziejstw całymi garści...

0
Informacje Dlaczego warto jeść rabarbar? Zrób omlet, naleśniki i odchudzający koktajl z rabarbarem

Wiosną i latem warzywa i owoce są teraz najsmaczniejsze, dlatego podczas wizyty na lokalnych targu, ryneczku, czy w sklepie warto wypatrywać sezono...

1
Informacje Zrób niezawodny syrop na kaszel z kuchennej przyprawy. Kiedyś nazywano go penicyliną dla ubogich

Tymianek to przyprawa, która genialnie podkreśla smak mięs, czy pieczonych ziemniaków. Jego właściwości warto wykorzystać nie tylko podczas gotowan...

3
Informacje Zielono mi, czyli szpinak do makaronu. Te dania smakują nawet niejadkom

Szpinak to bardzo zdrowy produkt, który albo się kocha, albo nienawidzi. Nie ulega jednak wątpliwości, że zawiera on mnóstwo cennych substancji. Ja...

4