Chcę zostać! Chcę pokazać, że potrafię!

Prawdziwy kuchenny maraton! Wyjątkowy chaos, mordercze tempo i nieustanne zwroty akcji towarzyszyły wczoraj kucharzom od pierwszej do ostatniej minuty.

Czwarty odcinek był nieprzewidywalny pod każdym względem i w każdym momencie. Nawet dwie osoby mogły opuścić program! Największe emocje towarzyszyły zmaganiom Agnieszki Buch. - Nie uważam się za złego kucharza! Chcę zostać i pokazać, że potrafię! - skomentowała surowe oceny jurorów. Po zaciętej dogrywce z programem pożegnała się Monika Bielik, 22 - letnia asystentka doradcy kulinarnego i szefa kuchni w jednej z warszawskich firm.

 

W głównej konkurencji na talerzach kucharzy miał znaleźć się kurczak. Każdy go jadł, prawie każdy przygotowywał. Dlatego kucharze aspirujący o tytuł TOP Chef mieli utrudnione zadanie! Wszystkie produkty w spiżarni były owinięte folią. Kucharze mogli je wybierać jedynie po kształcie! Jakie były ich komentarze po wejściu do spiżarni?

 

Agnieszka Buch: - Na kurczaka byliśmy przygotowani, na spiżarnię - nie!
Sebastian Olma: - Równie dobrze można było nam zawiązać oczy i do tej spiżarni wpuścić!
Magda Perszke: - Jak ślepiec! Szukanie po omacku!

 

To nie był jednak koniec utrudnień! - Moja strategia pękła. -To jest ostatni odcinek, w którym występuję! Pakuję się i jadę do domu, bo ja z tego nie potrafię nic zrobić! - Doszłam do wniosku, że lepiej nie dać nic niż kolejną porażkę ! - Znowu była d.pa! - Szef Amaro nie będzie zadowolony z mojego talerza... Tak wyglądały komentarze w trakcie kuchennej walki z kurczakiem.

 

Oceny jurorów nigdy jeszcze nie były tak surowe! Ewa Wachowicz podsunęła talerz Wojciechowi Amaro z prośbą - poszukaj kuraka! Maciej Nowak z niedowierzaniem zapytał Monikę: - Czy ty to wyjadłaś, idąc tutaj? A Robert Wojnarowski usłyszał od Nowaka: - Konsystencja płyty pilśniowej miękkiej. A Amaro dodał: - Użyłeś 150 technik, a smakuje tak, jak wygląda. Okazało się, że na talerzu Adriana znalazł się surowy kawałek kurczaka! - Zrobienie kurczaka przerasta twoje możliwości? - z sarkazmem zapytał Amaro. A wchodzącą do kuchni Agnieszkę ostro i gwałtownie zawrócił do szatni: - Gdzie ty idziesz? Do szatni! Przygotuj się do dogrywki! Nie ma o czym rozmawiać! Podsumowanie szefa Amaro było jeszcze gorsze. - Rozbiór kurczaka - żenada! Resztę porąbię, będzie najwyżej wywar. Co to w ogole jest- niemal krzyczał. - Przy kurczaku totalna wtopa! Nie wiecie nawet, o czym mówię!! Wynocha! - Proponuję, żeby rozważyć budkę z kurczakami z rożna. To też jest super biznes - dodał Maciej Nowak.


To nie był wstyd, to była hańba- przyznał Bartek. Joseph Seeletso tak podsumował Agnieszkę: - Ty byłaś zgubiona w akcji! Wstyd! Dziewczyna była bardzo zdenerwowana: - Muszę się uspokoić, inaczej dostanę palpitacji serca! Adrian usłyszał bardzo gorzkie słowa krytyki od Nowaka: - Gdybyś w swojej restauracji podał krwisty drób, to byś stracił wszystkich klientów! To jest absolutnie niedopuszczalne! Ptasia grypa! Wszyscy się tego boją! To jest niewytłumaczalne i absolutnie karygodne! Ewa Wachowicz nie była jeszcze tak surowa - z wyrzutem skomentowała danie Moniki: - Twój talerz był okropny! Pomijając kurczaka, który był najgorszy, jaki jadłam w życiu, to sałata pokrojona nożem? Brak słów!


W finałowym pojedynku czwartego odcinka zmierzyli się Agnieszka Buch, Adrian Feliks i Monika Bielik. Jednak zanim przystąpili do ostatniej rywalizacji szef Amaro skierował zaskakujące słowa do Moniki: - Ciebie informuję szczególnie, że jeśli nie będzie jakiejkolwiek poprawy - może się zdarzyć, ze dwie osoby pożegnają dzisiaj ten program. To co ostatnio reprezentujesz, nie nadaje się do tego programu! Ogromna presja czasu, wielki stres i o błąd nietrudno - Agnieszka wyciągnęła rozgrzaną patelnię z piekarnika i dotkliwie poparzyła rękę. Jednak w dogrywce pokazała na co ją stać! Była w wielkim szoku, bo dostała jednak pochwałę od szefa Amaro! - Twoja kaczka zapewniła ci bezpieczeństwo! Po tych słowach dziewczyna wyznała: - Pokazałam, że potrafię coś dobrego zrobić i że jednak, to gotowanie, to taka moja miłość!

 

Po bardzo emocjonującej dogrywce z programem pożegnała się trzecia kobieta - Monika Bielik, 22 - letnia asystentka doradcy kulinarnego i szefa kuchni Nestlé Polska w Warszawie. Do rywalizacji na noże stanęła z Agnieszką Buch, 23-letnią szefową sekcji Hotel i Restauracja The Ness House w Shaldon, w Wielkiej Brytanii, i Adrianem Feliksem, 33-letnim szefem kuchni Hotelu Kamienica w Opolu i Restauracji Papa Jack w Opolu i Kędzierzynie-Koźlu.

 

Źródło: Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
3
15 min
11
Wędliny Schab gyros

Schab gyros to pyszne i mocno aromatyczne mięso, które świetnie sprawdzi się...

Odsłon: 1353

60 min
6

Polecane artykuły

Informacje Dlaczego warto jeść rabarbar? Zrób omlet, naleśniki i odchudzający koktajl z rabarbarem

Wiosną i latem warzywa i owoce są teraz najsmaczniejsze, dlatego podczas wizyty na lokalnych targu, ryneczku, czy w sklepie warto wypatrywać sezono...

1
Informacje Zrób niezawodny syrop na kaszel z kuchennej przyprawy. Kiedyś nazywano go penicyliną dla ubogich

Tymianek to przyprawa, która genialnie podkreśla smak mięs, czy pieczonych ziemniaków. Jego właściwości warto wykorzystać nie tylko podczas gotowan...

3
Informacje Zielono mi, czyli szpinak do makaronu. Te dania smakują nawet niejadkom

Szpinak to bardzo zdrowy produkt, który albo się kocha, albo nienawidzi. Nie ulega jednak wątpliwości, że zawiera on mnóstwo cennych substancji. Ja...

4
Informacje Odkryj nowe jogurty pitne od Danio!

Wielka wiadomość dla fanów produktów Danio! Marka, która już zdobyła serca konsumentów dzięki swoim serkom homogenizowanym, teraz wprowadza zupełni...

0