Ewa gotuje: Błyskawiczny obiad i deser!

Tym razem Ewa Wachowicz gotowanie zacznie od bardzo smacznej i kremowej zupy z cukinii. Na drugie danie przygotuje makaron fettuccine z pancettą. Z kolei na deser będą gruszki zapiekane w cieście francuskim. W programie „Ewa gotuje” gospodyni podzieli się również ciekawostkami dotyczącymi składników swoich potraw.

Fot. materiały prasowe/Polsat

Błyskawiczny obiad Ewa zacznie od kremowej zupy z cukinii podanej z grzanką i serem feta. Do tej dietetycznej i niebywale smacznej potrawy są niezbędne: cukinia, cebula, czosnek, oliwa, bulion drobiowy, śmietanka 30%, masło, sól i pieprz. Na koniec: grzanki z bagietki, ser feta oraz liście bazylii do podania. Tak niewiele potrzeba, aby pyszny i szybki krem z cukinii podać do stołu!

Na danie główne Ewa zrobi makaron fettuccine z pancettą, czyli z dojrzewającym boczkiem i owczym serem pecorino. To pyszne włoskie danie robi się niemal tak szybko, jak gotuje makaron! Należy zaopatrzyć się tylko w kilka składników: makaron fettuccine, kawałek pancetty ze skórką, cebulę, kawałek Pecorino Romano, sól do gotowania oraz pietruszkę i bazylię.

W programie Ewa pokaże, jak zamarynować w zaprawie musztardowej grzyby z papryką. Do słoików z grzybami po chorwacku należy przyszykować: paprykę czerwoną i żółtą, grzyby leśne, wodę, ocet 10%, cukier, sól, ziarenka pieprzu, liście laurowe, musztardę Dijon i miodową oraz olej.

Deser będzie wykwintny i szybszy w przygotowaniu niż myślicie! Gospodyni zaprosi na gruszki na cieście francuskim. Ten błyskawicznie szybki deser powstanie na gotowym cieście francuskim. A do przygotowania wypieku będą jeszcze potrzebne: jajko, twarde gruszki, tabliczka gorzkiej czekolady i masło. Prosty, szybki i efektowny deser będzie doskonałym zwieńczeniem błyskawicznych dań Ewy Wachowicz!
Smacznego!

Jesteście ciekawi jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów już 23 października w nowym sezonie programu „Ewa gotuje"!

„Ewa gotuje" odcinek 432 - emisja w sobotę 23 października o 10.10 w Polsacie!

"Ewa gotuje": Błyskawiczny obiad i deser! W rolach głównych cukinia, fettuccine i gruszka! na INTERIA.TV.

 

Ulubione odcinki programu "Ewa gotuje" oglądaj teraz w Polsat Go

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Wegański deser czekoladowy z tofu

Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...

Odsłon: 46

30 min
5
Dania główne Kluski leniwe

Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...

Odsłon: 89

30 min
6
Ciasta Napoleonka bez pieczenia

Klasyczna napoleonka to często ulubione ciasto rodzinne, choć jej wykonanie j...

Odsłon: 47097

30 min
80
30 min
4
Przekąski Tarta z orzechami i kurczakiem

w oryginalnym przepisie do ciasta dodajemy zmielone orzechy, ja dodałam posie...

Odsłon: 40

30 min
3
15 min
4

Polecane artykuły

Informacje Egzotyczny owoc o wyjątkowym smaku. Jak jeść kiwano i co można z niego zrobić?

Kiwano – egzotyczny owoc z Afryki – cieszy się coraz większą popularnością w polskiej kuchni. I nic w tym dziwnego – nie dość, że zachwyca ono swoi...

1
Informacje Witaminy z grupy B – na co pomagają, w czym się znajdują?

Witaminy z grupy B są niezmiernie ważne dla naszego zdrowia. Wspierają funkcjonowanie układu nerwowego, przyczyniają się do utrzymania zdrowej skór...

0
Informacje Sezon grillowy czas zacząć! Oto prawdziwy „narodowy sport Polaków”

Grillowanie zajmuje ważne miejsce w sercach Polaków. Śmiało można stwierdzić, że to nasz sport narodowy, który jednoczy przyjaciół i rodziny w upal...

0
Informacje 5 grillowanych potraw mięsnych, którym trudno się oprzeć

W tym sezonie grillowym warto poeksperymentować ze smakami. Karkówka i kiełbaski? Jak najbardziej, ale może w kanapce i w towarzystwie warzyw? Podp...

0