Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso mielone wieprzowe można przygotować na różne sposoby , zawsze dobrze smakuje. Wzbogacone o warzywa i ser pięknie wygląda i super smakuje.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 187
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 129
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 308
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 187
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 129
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 308
Składniki
Mięso doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Ser mozzarella utrzeć na tarce o grubszych otworach. Pieczarki obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Cukinię, paprykę umyć i zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Warzywa dodać do mięsa , 2 łyżki sera, tartą bułkę , wbić jajko, dodać zioła prowansalskie, wymieszać, pod koniec dodać bulion aby składniki się dobrze wymieszały.
Na przezroczystej folii rozłożyć mięso na wielkość naczynia w którym będzie się piekło.
Posypać utartym serem i wzdłuż jednego boku ułożyć morele i żurawinę.
Przy pomocy folii zwinąć w roladę , ułożyć w keksówce.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 40 minut.
Doskonała do pieczywa , na kanapki.