Ćwierćfinał w "Bake Off - Ale Ciacho!"

W programie zostało tylko pięciu uczestników, kto tym razem nie poradzi sobie z konkurencją i będzie musiał odpaść z programu?

W ubiegłym tygodniu uczestnicy w konkurencji technicznej zostali podzieleni na dwie drużyny. Każda z nich miała za zadanie przygotować nietypowy wypiek według przepisu Krzysztofa Ilnickiego: roladę w roladzie. Grupa pierwsza piekła ciasto na biszkopcie kakaowym, a druga na biszkopcie maślanym. Najlepiej z tym trudnym zadaniem poradził sobie Marcin.

Sprawdź jak przygotować roladę. Kliknij >>

W drugiej konkurencji, adepci sztuki cukierniczej, musieli przygotować tort z dowcipem. Zasada była jedna, wypieki - miały być zaskakujące, niepowtarzalne i przyprawić jurorów o zachwyt! W podjęciu decyzji o tym, kto otrzyma miano Gwiazdy wypieków tygodnia pomagał Krzysztof Respondek z kabaretu RAK. Ostatecznie odcinek wygrała Anna, która oszołomiła wszystkich sowim pomysłem na tort. Z programem niestety pożegnała się Justyna.

Co wydarzy się w kolejnym odcinku?

Przed nami ćwierćfinałowe stracie w „Bake Off - Ale Ciacho!". W konkurencji technicznej najlepsi amatorzy cukiernictwa zmierzą się z przepisem na chleb autorstwa jurora Michała Brysia - niekwestionowanego mistrza w wypiekaniu chleba w Polsce. Do wypieku przygotują  też konfiturę z orzechami w karmelu.

W zadaniu autorskim uczestnicy postarają się zachwycić jurorów... sernikiem. W tej konkurencji ważną rolę odegra gość specjalny odcinka - aktorka Magdalena Stużyńska, która pomoże Krzysztofowi Ilnickiemu i Michałowi Brysiowi ocenić smak oraz wygląd słodkich wypieków. Nowy odcinek „Bake Off - Ale Ciacho!" już w niedzielę o 15:15 w TVP2.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
8
15 min
1
Dania główne Mięso mielone z ryżem

Pyszne danie jednogarnkowe, które właściwie robi się samo. Mielone mięso w po...

Odsłon: 50

15 min
0

Polecane artykuły

Informacje Co na obiad w piątek bez mięsa? Proste i szybkie w przygotowaniu przepisy

Piątek to dzień, w którym wiele osób rezygnuje ze spożywania mięsa. Jedni robią to z pobudek religijnych, inni natomiast z przyzwyczajenia i nawyku...

7
Informacje Krówki tailor-made od Cukrówek – nadaj swojej imprezie wyjątkowy charakter

Jak dotrzeć do serc uczestników Twojej imprezy? Przez żołądek! W dobie wszechobecnego nurtu tailor-made – także w branży eventowej – coraz większą...

0
Ewa gotuje Ewa gotuje: Szparagi zapiekane z jajkiem, burgery z pstrąga i sernik na zimno

Kiedy na dworze robi się coraz cieplej, w kuchni Ewy Wachowicz pojawiają się pyszne wiosenne przepisy. Nie zabraknie zielonych szparagów w wersji z...

2
Informacje Wybrano najlepsze pizzerie w Europie. W rankingu mamy dwie polskie

Popularny włoski przewodnik „50 Top Pizza” na liście najlepszych pizzerii w Europie umieścił dwie polskie restauracje. Dowiedz się, gdzie w naszym...

7