Ewa_Gotuje

Katarzyna Zielińska schudła 13 kg i do dziś nie ma efektów jo-jo. Jak to zrobiła?

Ponad 20 lat temu rozpoczęła karierę aktorską po ukończeniu PWST w Krakowie. W pewnym momencie otrzymała cios, po którym wiele osób mogłoby się nie podnieść. Zobacz, co aż tak wpłynęło na motywację aktorki i jak zrzuciła 13 kilogramów, unikając efektu jo-jo.

Katarzyna Zielińska schudła 13 kg | Fot. AKPA/Piętka Mieszko/ Fot.AKPA/Engelbrecht

Ogromna metamorfoza Katarzyny Zielińskiej

Katarzyna Zielińska jest średniego wzrostu i tak naprawdę nigdy nie miała problemów z wagą. Aż do czasu, gdy na jej drodze stanęła Ilona Łepkowska i Tadeusz Lampka — odpowiednio scenarzystka i producent serialu „Barwy szczęścia”. Aktorka usłyszała od nich, że jest za gruba i ma to zmienić. Przyznaje, że w tamtym momencie czuła się fatalnie.

Czułam się nieszczęśliwa, bo żadna kobieta, nie chce usłyszeć, że jest gruba i nie ma gustu. Jestem typem zadaniowca, to była prosta sytuacja: miałam schudnąć i nauczyć się mody. Tamtego dnia już po kilku godzinach miałam telefon do trenerki i stylisty.

Jak sama twierdzi — nie odebrała tych uwag personalnie. Zrozumiała, że ciało jest jej narzędziem pracy i to właśnie pracę nad nim w tym kontekście sugerują jej osoby odpowiedzialne za produkcję serialu.

Jak Zielińska schudła 13 kg bez efektu jo-jo?

Aktorka przyznaje, że do odchudzania podeszła bardzo poważnie. Nie wybrała żadnej rygorystycznej diety cud czy spożywania specyfików o wątpliwej skuteczności. Katarzyna Zielińska postawiła na ruch i dobre nawyki żywieniowe.

W kontekście ćwiczeń fizycznych postawiła przede wszystkim na siłownię. Przez trzy lata jej rutyną było wstawanie o piątej i dwugodzinny trening na siłowni od szóstej rano. Ciężkie treningi przyniosły efekty, gdyż sylwetka aktorki przeszła ogromną metamorfozę.

Oprócz przerzucania ciężarów Katarzyna Zielińska postawiła również na bieganie. To właśnie jogging sprawił, że poprawiło się jej samopoczucie, a także niezwykle szybko zobaczyła efekty odchudzania.

Jak wyglądała dieta aktorki w czasie dążenia do zrzucenia wagi? Najlepiej opisać ją jako zbilansowaną. Nie kryje się z tym, że „lubi zjeść”, ale zna także swoje ograniczenia. Sama stwierdziła, że „w genach ma to, że jak bardzo dużo zje, to ulubione jeansy musi niestety na chwilę odstawić”.

W programie „Jaka ona jest” w rozmowie z Agatą Młynarską aktorka tak podsumowała swoją metamorfozę: „Ważyłam chyba z 65 kg, teraz ważę 52 kg. Jest mi dobrze z tym i naprawdę codziennie jem kolację”.

Zobacz także:

Takiego masła jeszcze nie jadłeś. Sekret tkwi w jednym składniku »

Zupa ogórkowa będzie smakować wybornie. Zmień w przepisie jedną rzecz »

Polscy naukowcy dowiedli, że działa antyrakowo. Pij łyżeczkę przed posiłkiem »

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
3
Zupy Pomidorowa dla maturzysty

...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...

Odsłon: 816

15 min
16
15 min
5

Polecane artykuły

Ewa gotuje Szybka i smaczna kuchnia Ewy Wachowicz

W kolejnym odcinku kultowego już programu „Ewa Gotuje”, aktorka Małgosia Socha, pod okiem prowadzącej, przygotowała szybkie i niezwykle smaczne pot...

2
Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0