Sponsorowane

Kawa niczym z najlepszej kawiarni. Co warto wiedzieć kupując ekspres?

Cappuccino, flat white, latte macchiato – to tylko kilka specjałów przygotowywanych z kawy i mleka. Ich smak i aromat są doskonale znane ze spotkań biznesowych, towarzyskich, rozmaitych kawiarni, ale też z domów Polaków. Dzięki technologii dzisiaj nie trzeba być baristą, żeby pić kawę jak we włoskiej kawiarni.

Dzięki ekspresom ciśnieniowym każda kawa może smakować jak we Włoszech/123rf/picsel

To żadna tajemnica: nie ma dobrej kawy bez odpowiednio zmielonych ziaren. Ekspres ciśnieniowy Siemens TE651319RW spełni wymagania nawet najbardziej zdeterminowanych amatorów kawy. Ceramiczne młynki do kawy ceram Drive mielą ziarna na wielkość, która gwarantuje wydobycie z nich 100 proc. niepowtarzalnego smaku. Z kolei panel dotykowy zaproponuje szeroki wachlarz wybornych kaw i delikatnych napojów mleczno-kawowych z puszystą pianą z mleka.

„Ekspres godny polecenia, łatwy w obsłudze, kawka pyszna. Wężyk do pobierania mleka super pomysł, wkładamy do kartonika i sam pobiera mleko. Przy każdym wyłączeniu system spieniania mleka sam się czyści. Polecam” – zachwalają zadowoleni użytkownicy, którzy stawiają również na praktyczną wygodę. A my podpowiadamy, na co zwrócić uwagę przy zakupie nowego ekspresu.

Jakość, wygoda, smak

Naturalnie, zanim zdecydujemy się na zakup wymarzonego urządzenia, musimy się przygotować na wydatek rzędu kilku tysięcy złotych. Z pewnością warto jednak zainwestować, skoro mówimy o zakupie sprzętu, który będzie służył nam przez lata. Jakość musi łączyć się z wygodą, która zapewni nam niesamowite chwile przy filiżance kawy. Ekspres automatyczny Siemens TE657319RW to również idealna rozwiązanie dla tych, którzy cenią swój czas.

Modele proponowane przez Siemensa, dzięki technologii individual Cup Volume to rozwiązanie mające sprostać indywidualnym potrzebom smakoszy kawy. Dzięki wykorzystaniu wstępnych pojemności „mała”, „średnia” i „duża”, objętość napoju może się zwiększyć lub zmniejszyć w zakresie 5 różnych ustawień. Co więcej, właścicielom ekspresu niestraszni będą nawet niezapowiedziani goście – urządzenie pozwoli zrobić dwie kawy lub dwa napoje mleczne już za jednym muśnięciem przycisku.

Po udanej kawce szkoda czasu na sprzątanie! Dlatego Siemens opracował system auto Milk Clean. „Po każdym parzeniu kawy z mlekiem ten w pełni zautomatyzowany mechanizm sam się włączy i mocnym wyrzutem gorącej pary oczyści z resztek mleka moduł spieniania. Po chwili znów jest gotowy, by przyrządzić kolejną flat white” – zachwala producent.

Od wiedzy po szczęście

Żeby przygotować idealną kawę potrzeba odpowiedniego surowca. Tu z pomocą przyjdzie nam ranking kaw ziarnistych. Lista sprosta wymaganiom nawet najbardziej wymagających klientów. Mieszanki arabiki i robusty, delikatna wersje samej arabiki, różne profile aromatyczne i poziomy intensywności naparu – propozycje zostały opracowane na podstawie opinii oraz decyzji zakupowych klientów.

Chociaż technologia autoMilk Clean w dużej mierze ułatwi nam czyszczenie ekspresu do kawy, nie ominie nas mycie obudowy, pojemników na wodę i kawę oraz odkamienianie. Kluczowa jest tu regularność. Tym bardziej, że wszelkie awarie wynikające z nieodpowiedniego czyszczenia i odkamieniania urządzeń nie są objęte gwarancją. Warto więc zadbać o własny ekspres, żeby nie chwytać się później nerwowo za portfel.

Jedno jest pewne: jeśli właściwie zadbamy o swój sprzęt, pozostaje nam jedynie cieszyć się swoim ekspresem i wyśmienitą kawą. Ekspresy ciśnieniowe marki Siemens kuszą kawoszy łatwością użycia, szybkością parzenia czy właśnie łatwością czyszczenia.

„Zakup poprzedziłem dobrym sprawdzeniem tego co oferuje rynek i rozmową ze znajomymi, którzy takie urządzenia już mają. Moim zdaniem to naprawdę dobry wybór ze względu na parametry techniczne, łatwość obsługi i czyszczenia oraz wygląd zewnętrzny” – deklaruje pan Krzysztof.

 

Artykuł sponsorowany

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Parówki w cieście francuskim

Prosta w przygotowaniu smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Szybko się ro...

Odsłon: 200

30 min
3
Dodatki Sos tzatziki z polskim akcentem

Doskonały do mięs z grilla i kanapek z wędliną. Sos, który zastąpi musztardę...

Odsłon: 133

15 min
3
wszystkie
3
wszystkie
9

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

1