Ewa_Gotuje

Kim są jurorzy Family Food Fight?

Już w środę o 20:05 w Polsacie rozpalimy ogień kulinarnej walki. W pojedynku na doskonałe smaki w szranki stanie sześć kompletnie różnych drużyn z całego kraju. Każda z nich stworzona z 3 członków rodziny. Łączy ich jedna rzecz – pragnienie wygranej.

Fot. materiały prasowe/Polsat

Będzie naprawdę gorąco, nie zabraknie emocji, nieporozumień i tego co w Family Food Fight najważniejsze, czyli wsparcia najbliższych i wspólnej celebracji spożywania posiłków.

Najlepiej gotująca rodzina w Polsce może być tylko jedna! O tym, kto nią zostanie, zdecydują prawdziwi smakosze.

Ewa Wachowicz - dziennikarka, producentka i autorka książek kucharskich. Właścicielka krakowskiej restauracji „Zalipianki Ewa Wachowicz". Ewa kocha gotować, karmić ludzi i czarować smakiem swoich potraw. Wprost z własnej kuchni dzieli się swoją pasją z widzami Polsatu w autorskim programie „Ewa gotuje". Doświadczona jurorka, znana widzom m.in. z programu „Top Chef". W swoich sądach jest wyrozumiała, ale też konkretna i wymagająca - Nie lubię w kuchni niechlujstwa, oszustwa, udawania i tego, że coś jest schrzanione, a mówimy, że tak naprawdę to tak miało być - podkreśla jurorka.

Adam Borowicz - wygadany, brodaty Ślązak, znany z autorskich programów kulinarno-podróżniczych i wielkiego serca do gotowania. Z Rudy Śląskiej trafił na 14 lat do Szkocji, gdzie najpierw pracował na budowie, a potem zakochał się w gastronomii. Odwiedził tysiące restauracji na całym świecie, a w wielu z nich odbył staże i praktyki. Juror „Family Food Fight" jest specjalistą od owoców morza, ryb i mięs. Potrafi przygotować niemal każdy rodzaj mięsa - nawet z zamkniętymi oczami! Jego marzeniem kulinarnym jest odkrycie smaków Ameryki Południowej oraz popularyzowanie kuchni śląskiej w kraju. Chciałby, aby w Polsce ludzie próbowali mierzyć się ze smakami Śląska, szerząc w ten sposób prostotę i niepowtarzalny smak tamtejszej kuchni. A na co będzie zwracał uwagę w programie? - Uważam, że nikt nie musi być kucharzem z wykształcenia, wystarczy mieć to coś, czyli smak!

Piotr Gąsowski - aktor i prezenter telewizyjny, prowadzący uwielbianego przez widzów programu „Twoja twarz brzmi znajomo". Widzowie kochają go za poczucie humoru, radość życia i dystans do siebie. Prywatnie pasjonat gotowania. Uwielbia podróże, przede wszystkim te kulinarne. Nie tylko doskonale zna się na jedzeniu, ale również sam świetnie gotuje - Kuchnia jest dla mnie oazą. W kuchni wypoczywam. Lubię sam dla siebie popichcić, ale najbardziej lubię popichcić dla kogoś! - zdradza juror.


Ta trójka zdecyduje kto zdobędzie tytuł najlepiej gotującej rodziny w Polsce i nagrodę główną - 100 tysięcy złotych. W programie nie zabraknie też gości specjalnych, wśród nich będzie między innymi szef kuchni Aleksander Baron, cukiernik Tomasz Deker czy zwycięzca pierwszej polskiej edycji „Top Chef" restaurator Martin Gimenez Castro.

Zapraszamy do kuchni „Family Food Fight. Pojedynek na smaki" już w środę, o 20:05 na antenie Telewizji Polsat.

Poznaj uczestników programy "Family Food Fight"

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Babka dwukolorowa z powidłami śliwkowymi

Prosta , szybka babka dwukolorowa z dodatkiem powideł. Babka na oleju i jogu...

Odsłon: 1052

30 min
18

Przepis dnia

Dania główne Kluski ruskie

No i zaczął się okres, w którym "nie chce mi się stać przy garach" nabiera re...

Odsłon: 45730

30 min
88
Przetwory Nalewka z kwiatów czarnego bzu

Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...

Odsłon: 20248

>60 min
51
>60 min
3
Dania główne Kluski ziemniaczane z okrasą

Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...

Odsłon: 168

30 min
3

Polecane artykuły

Ewa gotuje Szybka i smaczna kuchnia Ewy Wachowicz

W kolejnym odcinku kultowego już programu „Ewa Gotuje”, aktorka Małgosia Socha, pod okiem prowadzącej, przygotowała szybkie i niezwykle smaczne pot...

0
Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0