Ewa_Gotuje

Niech kucharze przygotują świąteczne potrawy za ciebie

Mycie okien, szorowanie dywanów, czyszczenie zakamarków za meblami. W natłoku przedświątecznych porządków nie masz energii na przygotowanie wigilijnego menu? Nic straconego!

Fot. mateirały prasowe

Wiigilijne potrawy od najlepszych Chefów Kuchni z topowych restauracji to wygodna opcja i wspaniały prezent szczególnie dla tych, którzy nie mają czasu na przedświąteczne gotowanie! Świąteczną ofertę Delivery Week - Festiwalu na wynos organizowanego przez Restaurant Week - wzbogaciło wiele wyjątkowych restauracji. Wśród nich między innymi warszawski Elixir Dom Wódki, łódzka Farina Bianco, lubelska Insomnia Bar&Restaurant, wrocławskie Vertigo, szczecińskie Niebo Winebar&Cafe czy krakowski Nowy Spichlerz. Pełna lista restauracji dostępna jest na stronie festiwalu.

W ramach doświadczeń świątecznych utalentowani Chefowie Kuchni przygotują dla festiwalowych Gości wyjątkowe wigilijne menu na wynos. W cenie 100-250 zł/osoba Goście mogą sami komponować świąteczny jadłospis lub wybierać gotowe zestawy. Wśród najciekawszych potraw znajdziemy: tatar z jelenia ze szczypiorkiem, piklami i majonezem grzybowym (Brasserie Warszawska), konfitowaną nogę z kaczki z kaszotto z kaszy gryczanej, sosem figowym, mini marchewkami i chutney z buraka (TA'AM, Kraków), gulasz z dziczyzny duszony z jałowcem z dodatkiem boczniaków podawany kuskusem jerozolimskim (Forum Kulinarne, Wrocław) oraz wiele innych popisowych dań i doświadczeń. Nie zabraknie też typowo tradycyjnych potraw wigilijnych takich jak panierowany karp, śledzie w oleju lub śmietanie, staropolski barszcz z kiszonych buraków z uszkami, kapusta z grochem czy pierogi z kapustą i grzybami.

Zgodnie z festiwalową tradycją świąteczne menu można rezerwować każdego dnia do 22:00 na kolejny dzień i następne, aż do 22 grudnia. Ideą Delivery Week jest wzbogacenie świątecznych i poświątecznych doświadczeń restauracyjnych z bliskimi. To najlepszy wygodny wybór dla tych, którzy nie mają czasu na przedświąteczne gotowanie!
Źródło: materiały prasowe

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
6
30 min
3
Ciasta Ciasto malinowa fantazja bez pieczenia

Proste, pyszne ciasto budyniowe bez pieczenia, z malinami i galaretką wiśniow...

Odsłon: 205

30 min
5
Desery Ciasto Jabłkowe orzeźwienie

Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na orzeźwiające ciasto z jabłkie...

Odsłon: 106

30 min
7

Polecane artykuły

Informacje Pierożki i kurczak po chińsku. Zrobisz raz i przepadniesz

To prawda, że podróże kształcą. Dotyczy to nie tylko poznawania zwyczajów czy zabytków, ale też kuchni. Niektóre z nich są tak odmienne od naszej,...

1
Ewa gotuje Znakomite dania i dodatki na grilla

Maj to miesiąc, kiedy rozpoczynamy sezon grillowy, to właśnie teraz poszukujemy nowych i sprawdzonych przepisów na dania i przekąski z rusztu, któr...

1
Informacje Odkryj zapomniane przepisy z kajetu babci. Rumianek - właściwości i zastosowanie w kuchni

Rumianek to jedno z najpopularniejszych ziół goszczących w polskich domach. Uchodzi on nie tylko za skuteczny lek na rozmaite dolegliwości, ale rów...

5
Informacje Możesz zrobić oliwę, pastę do kanapek lub syrop. Jak wykorzystać stokrotki w kuchni

Polacy kochają przyozdabiać swoje tarasy i balkony roślinami, wśród których szczególną popularnością cieszy się stokrotka. Co to za kwiat i czym za...

3