Podwieczorek, Małe popołudniowe co nieco
Podwieczorek w tradycji to lekki posiłek, na który jadało się zazwyczaj drobne przekąski, jak naleśniki, placuszki czy racuchy, bądź owoce. Podawało się też ciepłe napoje, różne herbatki, soki owocowe.
REKLAMA
W soboty i niedziele stanowił nienaruszalny punkt dnia, będący okazją do spokojnego porozmawiania przy herbatce, chwili relaksu czy spotkań sąsiedzko-towarzyskich. Dzisiaj być może jest to sposób na to, by zwolnić tempo i pocieszyć się chwilę, czyjąś obecnością.
Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Śniadania
Szybkie placuszki brzoskwiniowe
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Jogurt
- Jajka
Odsłon: 488
9
Dania główne
Gołąbki siostry Anieli
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88293
61
REKLAMA