Rusza nowy festiwal poświęcony kulturze ginu

Moda na gin rozkwita w polskich barach! W dniach 1-19 czerwca, w 5 największych polskich miastach, odbędzie się premierowa edycja Festiwalu promocji kultury ginu – GinWeek. Goście Festiwalu będą mogli odwiedzić ponad 60 topowych GinBarów i skosztować zestawu modnych koktajli w festiwalowej cenie.

Fot. materiały prasowe

Moda na gin dotarła do Polski! Koktajle na bazie ginu są coraz ciekawsze i popularniejsze w najlepszych polskich barach od kilku lat. – Niewątpliwie gin przeżywa odrodzenie! Dzisiaj ten klasyk koktajlowej kultury staje się jeszcze bardziej różnorodny niż wcześniej, zachwyca nowymi smakami i wyrafinowanymi miksami. Stąd pomysł na promocję kultury ginu i organizację Festiwalu GinWeek w Polsce. zaznacza Ewa Pawella, współorganizatorka Festiwalu. Wydarzenie jest doskonałym pretekstem do spędzenia czasu ze znajomymi. Ciepłe, letnie wieczory to doskonały moment na degustacje koktajli z dodatkiem świeżych, sezonowych owoców i pomysł na zakończenie dnia w miłym towarzystwie. – Zapraszamy wszystkich do odwiedzenia GinBarów biorących udział w wydarzeniu. Wśród nich są znane i lubiane bary, a także nowe miejsca, które powstały na fali wyśmienicie rozwijającej się sceny barmańskiej dodaje Pawella.

 

Festiwal odbędzie się w dniach 1-19 czerwca w Warszawie, Krakowie, Trójmieście, Wrocławiu oraz Poznaniu. Uczestniczące w nim bary zapraszają do rezerwacji zestawu dwóch modnych koktajli opartych na alkoholach na ginie Beefeater w promocyjnej cenie 39 zł (to w wielu przypadkach ponad 50% zniżki). Mechanizm Festiwalu jest bardzo prosty – rezerwacje dostępne są na stronie festiwalu.

 

 

Premierowa edycja Festiwalu stanowi przede wszystkim pretekst do odkrywania kultury ginu, poznania talentów najlepszych barmanów i degustacji najmodniejszych zestawów koktajlowych przygotowanych zgodnie z najnowszymi, światowymi trendami.

 

Wydarzenie promuje odpowiedzialną i jakościową konsumpcję koktajli w umiarkowanych ilościach. Biorą w nim udział wyłącznie najlepsze, starannie wyselekcjonowane bary w kraju. W Poznaniu jest to m.in. Dram Bar, F…ing Delicious czy Może Gin Chill. Można w nich skosztować znanych na całym świecie koktajlowych klasyków, a także autorskich i popisowych kompozycji, przygotowywanych przez mistrzów sztuki barmańskiej na bazie ginu Beefeater.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 76

15 min
6
Dania główne Kluski ruskie

No i zaczął się okres, w którym "nie chce mi się stać przy garach" nabiera re...

Odsłon: 45176

30 min
78
Zupy Szybka zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...

Odsłon: 94

60 min
5
Ciasta Ciasto z truskawkami i kokosową kruszonką

Proste ciasto na oleju a smakuje jak placek drożdżowy. Każda gospodyni, nawet...

Odsłon: 232

30 min
7
15 min
12

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2