Ewa_Gotuje

Sprawdź zalety, a ją pokochasz – poznaj nowoczesne funkcje mikrofalówki

Podgrzewanie, grillowanie, pieczenie, rozmrażanie… to najważniejsze funkcje mikrofalówek, które w wielu sytuacjach pomogą zaoszczędzić wiele czasu i przygotowywać pyszne, pełnowartościowe posiłki. Dlaczego jeszcze warto kupić kuchenkę mikrofalową? Jakie potrawy możemy w niej przygotowywać?

Najważniejsze funkcje kuchenek mikrofalowych

Mikrofalówka to doskonała alternatywa dla tradycyjnych kuchenek, która pozwoli jeszcze szybciej przygotować lub podgrzać ulubione dania. Podstawowymi funkcjami kuchenek mikrofalowych są podgrzewanie i rozmrażanie potraw. Jednak nowoczesne sprzęty potrafią znacznie więcej. Przykładowo Toshiba wprowadziła na rynek innowacyjne kuchenki mikrofalowe, które posiadają nawet 11 poziomów mocy i 10 różnych programów ułatwiających szybkie przygotowanie różnych rodzajów dań. Chrupiące zapiekanki, przyrumienione skrzydełka kurczaka czy kiełbaski nie muszą być szykowane wyłącznie na patelni lub w piekarniku, który potrzebuje trochę czasu na rozgrzanie. Dzięki mikrofalówce uzyskamy taki sam efekt w ekspresowym tempie!

Oprócz szeregu praktycznych funkcji warto zwrócić uwagę na parametry sprzętu. Przykładowo decydując się na zakup nowej mikrofalówki z funkcją grilla, najlepiej wybrać sprzęt o mocy minimalnej 700W. Ten parametr informuje o wydajności urządzenia - im większa moc mikrofalówki, tym potrawy szybciej będą gotowe. Wbrew pozorom kuchenki, które odznaczają się dużą mocą, nie pobierają więcej energii, jest wręcz przeciwnie - w dłuższej perspektywie generują oszczędności ze względu na szybki czas przygotowywania potraw.

 

Dlaczego warto wybrać nowoczesną mikrofalówkę?

Kuchenki mikrofalowe Toshiba pomogą przygotować różnorodne posiłki. Podgrzeją gotowe dania, upieką mięso i warzywa, zgrillują całego kurczaka, przyrumienią skrzydełka czy kiełbasę, zrobią zapiekanki z ciągnącym serem, a nawet upieką chleb!


Równie ważna jak wielofunkcyjność jest prosta obsługa kuchenki - sprzęty Toshiba posiadają przejrzyście oznaczone programy, dzięki czemu każdy bez problemu może przygotować swoje ulubione dania. Mitem jest, że mikrofalówki wytwarzają promieniowanie szkodliwe dla naszego zdrowia. Kuchenka jest tak zaprojektowana, że powstające fale elektromagnetyczne nie wydostają się poza sprzęt i nie zostają w żywności. Ponadto mikrofalówki nie powodują znacznej utraty składników odżywczych z pożywienia. Faktem jest, że ilość substancji może się zmniejszyć, jednak dzieje się tak podczas każdej obróbki termicznej np. klasycznego pieczenia, gotowania czy smażenia. Dużą zaletą kuchenek jest także możliwość przygotowywania potraw bez tłuszczu, co jest szczególnie istotne dla osób na diecie redukcyjnej.

 

Mikrofalówka, która zdobi kuchnię? Naturalnie!

Kuchenki mikrofalowe powinny być funkcjonalne, intuicyjne i wygodne w obsłudze. Dzięki nim zaoszczędzimy wiele czasu na przygotowywanie pysznych dań, więcej natomiast zyskamy na ich kosztowanie. Podczas wyboru mikrofalówki warto zwrócić uwagę na jeszcze jedną kwestię, czyli design. W szczególności kuchenki Toshiba wyróżniają się bardzo elegancką linią, stylową kolorystyką oraz japońskim minimalizmem. Mikrofalówki są niewielkich rozmiarów i nie przytłoczą nawet małej kuchni. Dodatkowo dodadzą wnętrzu klasy, stając się designerskim, praktycznym urządzeniem.


Jaki kolor mikrofalówki wybrać? Bardzo dobrym rozwiązaniem będą klasyczne kolory. Szczególnie głęboka czerń oraz minimalistyczne połączenie czerni i bieli prezentują się niezwykle elegancko. To świetny wybór, jeżeli będzie potrzeba zmiany aranżacji kuchni - mikrofalówka o uniwersalnym kolorze wpisze się w każdy styl i będzie doskonale komponować się z innymi sprzętami. Szeroką gamę kuchenek mikrofalowych Toshiba znajdziesz tutaj.

 

Materiały promocyjne

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Ciasto malinowa fantazja bez pieczenia

Proste, pyszne ciasto budyniowe bez pieczenia, z malinami i galaretką wiśniow...

Odsłon: 214

30 min
5
15 min
6
30 min
3
Desery Ciasto Jabłkowe orzeźwienie

Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na orzeźwiające ciasto z jabłkie...

Odsłon: 112

30 min
7

Polecane artykuły

Informacje Pierożki i kurczak po chińsku. Zrobisz raz i przepadniesz

To prawda, że podróże kształcą. Dotyczy to nie tylko poznawania zwyczajów czy zabytków, ale też kuchni. Niektóre z nich są tak odmienne od naszej,...

1
Ewa gotuje Znakomite dania i dodatki na grilla

Maj to miesiąc, kiedy rozpoczynamy sezon grillowy, to właśnie teraz poszukujemy nowych i sprawdzonych przepisów na dania i przekąski z rusztu, któr...

1
Informacje Odkryj zapomniane przepisy z kajetu babci. Rumianek - właściwości i zastosowanie w kuchni

Rumianek to jedno z najpopularniejszych ziół goszczących w polskich domach. Uchodzi on nie tylko za skuteczny lek na rozmaite dolegliwości, ale rów...

5
Informacje Możesz zrobić oliwę, pastę do kanapek lub syrop. Jak wykorzystać stokrotki w kuchni

Polacy kochają przyozdabiać swoje tarasy i balkony roślinami, wśród których szczególną popularnością cieszy się stokrotka. Co to za kwiat i czym za...

3