Warszawiak przy krakowskim stole

Specjalnie dla Was wyruszyliśmy w poszukiwaniu najlepszych krakowskich restauracji.

Nasz wysłannik Marcin J. przemierza Kraków wzdłuż i wszerz aby znaleźć najsmaczniejsze kulinarne miejsce.

 

Recenzje restauracji będziemy publikować w cyklu "Warszawiak przy krakowskim stole", dzięki temu mieszkańcy dawnej stolicy będą wiedzieć, jakie lokale warto jeszcze odwiedzić, a przyjezdni z obecnej stolicy lub z innych regionów Polski dowiedzą się co restauracyjno-knajpiany Kraków ma im do zaoferowania.

 

Każda restauracja zostanie oceniona w pięciostopniowej skali "syrenek" - tutaj winniśmy nadmienić, że Marcin od wielu lat związany jest z Warszawą. Do Krakowa przybył całkiem niedawno, o tym jednak będziecie mogli przeczytać w jego pierwszej recenzji.

 

W wystawianiu ocen Marcin kieruje się oczywiście w pierwszej kolejności smakiem oferowanego jedzenia. Wiemy jednak, że restauracja to nie tylko smaczne lub mniej smaczne dania, dlatego pod lupę weźmiemy także: wystrój, obsługę, jakość i cenę.

 

Mamy nadzieje, że taki subiektywny ranking krakowskich restauracji, widziany oczami wymagającego warszawiaka przypadnie Wam do gustu, dowiedziecie się gdzie warto jeść, a które restauracje omijać szerokim łukiem.

 

 

 

Marcin Jędrasiewicz
Dziennikarz, z wyboru warszawiak i krakowianin, uwielbiający eksperymentować we własnej kuchni i poszukujący nowych smaków.

 

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
15

Polecane artykuły

Informacje Gulasz z fasolą, befsztyk z warzywami. 5 propozycji na obiady wysokobiałkowe

Szukając zdrowych i zbilansowanych opcji obiadowych, warto rozważyć dania bogate w białko, które nie tylko zaspokoją głód, ale także wspomogą rozwó...

3
Informacje Młoda kapusta z koperkiem Ewy Wachowicz. Jeden składnik robi robotę

Młode, wiosenne warzywa są zazwyczaj najsmaczniejsze, często kryje się w nich również więcej składników odżywczych. Podobnie jest w przypadku młode...

3
Informacje Działa przeciwalergicznie i przeciwmiażdżycowo. Jak stosować miód wiosenny?

Wiosna to czas, w którym natura budzi się do życia - to właśnie dzięki zmieniającym się porom roku możemy czerpać z jej dobrodziejstw całymi garści...

0
Informacje Dlaczego warto jeść rabarbar? Zrób omlet, naleśniki i odchudzający koktajl z rabarbarem

Wiosną i latem warzywa i owoce są teraz najsmaczniejsze, dlatego podczas wizyty na lokalnych targu, ryneczku, czy w sklepie warto wypatrywać sezono...

1