Wielki powrót Fine Dining Week

Już 17.11-05.12 powraca najpopularniejsze wydarzenie sceny fine diningowej w Polsce. Wielkie święto najwyższej jakości sztuki kulinarnej i świadomego hedonizmu odbędzie się w prawie 70 restauracjach w siedmiu największych aglomeracjach.

Fot. 123RF/Picsel

Polski fine dining powraca, a wraz z nim nr 1 wydarzenie tej sceny! Restauracje i organizatorzy przewidują ogromne zainteresowanie Festiwalem zawieszonego w skutek pandemii. Dlatego warto już dziś dokonać wcześniejszej rezerwacji, by mieć pewność dostępu do najlepszych stolików i najbardziej pożądanych restauracji w festiwalowych miastach.

Pandemia wymusiła, by fine dining odnalazł się na nowo. Stąd hasło edycji: #NowyFineDining. Dzisiejszy luksus to składniki i doświadczenie, jakie daje ich perfekcyjne przygotowanie i autorska kreatywna prezentacja. Polscy, fine diningowi Szefowie Kuchni i wiele restauracji przetrwało, poszukując nowej tożsamości i nowego miejsca na mapie sztuki kulinarnej i restauracyjnej. - Ogromny sukces wspólnej z Nocnym Marketem letniej formuły Neo(n)Bistro pokazał głód nowej formy fine diningu pośród świadomych polskich Gości - mówią Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, współorganizatorzy - Stąd listopadowy Fine Dining Week dedykowany jest nowej tożsamości i autodefinicji najwyższej próby kulinariów w Polsce, która jest wielka szansą dla polskiej sceny na międzynarodową sławę - dodają.

Tradycyjnie wszyscy Goście otrzymają w prezencie festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water.

#NowyFineDining potrwa od 17 listopada do 5 grudnia i odbędzie się w siedmiu regionach Polski. Organizatorzy wraz z blisko siedemdziesięcioma najwybitniejszymi restauracjami spodziewają się nawet 15 tysięcy Gości! Podczas Festiwalu będzie można odkrywać najwybitniejsze restauracje w specjalnej cenie festiwalowej (do -50%) wraz z prezentami od Partnerów. Szefowie Kuchni zaserwują Gościom autorskie pięciodaniowe menu #SpozaKarty dzieląc się z nimi swoją filozofią kuchni i dając tym samym artystyczny wyraz swojej twórczości kulinarnej. Podczas zimowej edycji Fine Dining Week do każdego posiłku Goście otrzymają prezenty od Partnerów Festiwalu! Rezerwacji stolików można na stronie festiwalu.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Polecane artykuły

Informacje Szczaw – ulubione warzywo naszych babć. Co można z niego zrobić?

Dla jednych szczaw to zwykły chwast, dla innych – smaczne i bardzo zdrowe warzywo. Pomaga przy obrzękach i dolegliwościach układu pokarmowego, spow...

1
Informacje Młoda kapusta z koperkiem Ewy Wachowicz. Jeden składnik robi robotę

Młode, wiosenne warzywa są zazwyczaj najsmaczniejsze, często kryje się w nich również więcej składników odżywczych. Podobnie jest w przypadku młode...

5
14
Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

5