Konkurs: Wygraj książkę „Święta bez pszenicy”

Tradycyjne świąteczne ciasta, pierogi, czy uszka do barszczu. Wszystkie z dodatkiem mąki. Jednak nie wszyscy mogą ją jeść. Czasem nie pozwala na to zdrowie, czasem dieta, a niejednokrotnie oba te czynniki. Z pomocą przychodzi książka „Święta bez pszenicy”.

Jej autorki Marta Szloser i Wanda Gąsiorowska we współpracy z wydawnictwem Bukowy Las przedstawiają czytelnikom bogaty zbiór przepisów, w których nie ma miejsca na choćby gram pszennej mąki. W książce znajdziemy ponad 250 propozycji dań. To nie tylko świąteczne potrawy, ale też takie, które z łatwością można przygotować na co dzień.

Święta bez pszenicy

Żeby wygrać książkę, wystarczy odpowiedzieć na proste pytanie. Jakie świąteczne danie chcesz poznać w wersji bezglutenowej?

Konkurs trwa od 30 listopada do 7 grudnia. Zwycięzcy zostaną wyłonieni 14 grudnia 2015 roku.

Autorki zadbały także o to, by w ich książce nie zabrakło zamienników tradycyjnych potraw. Dlatego w spisie treści z powodzeniem znajdziemy między innymi: kluski z makiem, pierogi z kapustą i grzybami , czy piernik długodojrzewający przekładany powidłami.

Oprócz tego, na kolejnych stronach widnieją przepisy na bezglutenowe drożdżówki, różne ciastka, zupy i potrawy dedykowane świętom Wielkanocnym. Wszystko to uzupełnione o klimatyczne zdjęcia, przywodzące na myśl fotografie ze starych, tradycyjnych książek kucharskich i poradników.

„Zapewniamy, że będzie pysznie, różnorodnie i obficie, jak przystało na radosny czas świąt" - zachęcają Maria Szloser i Wanda Gąsiorowska.

Książka „Święta bez pszenicy" to idealny prezent pod choinkę, a także inspiracja do wprowadzenia zmian w bożonarodzeniowym menu. Jeśli chcecie aby Wasz stół obfitował w zdrowe dania, bez konserwantów i często dużej ilości cukru, ta książka jest dla Was.

Wystarczy, że wypełnicie formularz poniżej.

 

Konkurs zakończony. Dziękujemy za zgłoszenia.

Regulamin konkursu znajduje się na następnej stronie. Kliknij!

1
z
2

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia

Pieczywo Keto gofry

Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...

Odsłon: 302

15 min
4
Dodatki zasmażka

Prosty przepis na zasmażkę, która zagęści zbyt rzadkie sosy lub zupy. Tak prz...

Odsłon: 39

15 min
2
Zupy Zupa krem z zielonych szparagów

Zupa krem z zielonych szparagów z chrupiącym boczkiem jest delikatna i aromat...

Odsłon: 74

30 min
4

Polecane artykuły

Informacje W jaki sposób przyrządzać szparagi? Do wyboru masz aż 7 sposobów

Szparagi to warzywa, które wyróżniają się nie tylko bogactwem składników odżywczych, ale również doskonałym smakiem i ogromną uniwersalnością. Plan...

0
Informacje Warzywa w tej postaci mają najwięcej witamin i minerałów. Jedz je codziennie

W sklepach znajdziemy wiele rodzajów kiełków, najczęściej spotkać można te z rzodkiewki, słonecznika, brokułów, czy lucerny. Kryją w sobie moc wita...

1
Informacje Szparagi na 10 sposobów. Pieczone, gotowane, w sosach - najlepsze przepisy

Szparagi to warzywa cenione nie tylko za wyjątkowy smak, ale również bogactwo substancji odżywczych i mnogość zastosowań w kuchni. Możesz przyrządz...

1
Informacje Szczaw – ulubione warzywo naszych babć. Co można z niego zrobić?

Dla jednych szczaw to zwykły chwast, dla innych – smaczne i bardzo zdrowe warzywo. Pomaga przy obrzękach i dolegliwościach układu pokarmowego, spow...

2