Wytrawne dania na Boże Narodzenie

Szybkie, smaczne, rozgrzewające i sycące - właśnie takie dania jednogarnkowe lubimy najbardziej. Podziel się z nami przepisem na nie, a być może to do ciebie trafi 250, 500 lub 1000zł.

Fot. Smaker

Pyszne i szybkie dania jednogarnkowe to tajna broń każdego domowego kucharza. Dzięki nim bez wysiłku wyczarujemy smaczny obiad dla całej rodziny, a po gotowaniu po ich przygotowaniu nie zostajemy z wielkim stosem naczyń do zmywania. Właśnie z tego względu będą świetnym rozwiązaniem dla kuchennych leniuszków i osób zabieganych.

Jeśli lubicie dania jednogarnkowe, kolejna edycja naszego konkursu jest specjalnie dla was. W listopadzie poszukujemy przepisów, które można przygotować w zaledwie jednym garnku. Mogą to być różnego rodzaju gulasze, zupy, kociołki i zapiekanki. Jeśli znasz ciekawy pomysł na takie danie, podziel się nim z nami. Jak co miesiąc nagrodzimy autorów 10 najciekawszych przepisów.

Nagrody

Nagrodzimy 10 osób, pomiędzy które zostaną rozdzielone następujące nagrody:

  • Nagroda I stopnia - 1000 zł (przyznawana jednej osobie)
  • Nagroda II stopnia - 500 zł (przyznawane dwóm osobom)
  • Nagroda III stopnia - 250 zł (przyznawane dwóm osobom)
  • Wyróżnienie - kubek Smaker.pl (przyznawane (pięciu osobom)

 

Wszyscy laureaci nagród I, II oraz III stopnia również zostaną nagrodzeni kubkami Smaker.pl.

Jakie przepisy można zgłosić do konkursu?

Tematem konkursu jest hasło "dania jednogarnkowe", które możesz zinterpretować w dowolny sposób. Może to być zarówno orientalny ramen, jak i tradycyjny gulasz lub swojska zapiekanka. Znasz przepis na ciasto lub chleb z garnka? One także świetnie wpiszą się w motyw przewodni naszego konkursu. Jesteśmy pewni, że możemy liczyć na waszą kreatywność, która nigdy nas nie zawodzi.

Aby ułatwić pracę naszego jury, możesz dodatkowo zawrzeć w opisie przygotowania potrawy informację o tym, dlaczego twoim zdaniem przepis wpisuje się w główne hasło konkursu.

Jak zgłosić przepis do konkursu?

  • Ugotuj danie, które twoim zdaniem najlepiej spełnia wymogi konkursowe. Nie zapomnij o zrobieniu mu zdjęcia.
  • Zaloguj się na swoje konto w Smakerze. Jeśli go nie posiadasz, tutaj przeczytasz jak je założyć.
  • Dodaj swój przepis do Smakera, pamiętając, aby w formularzu zaznaczyć pole wyrażające chęć wzięcia udziału w konkursie. O tym jak dodać przepis, przeczytasz tutaj.
  • Uzbrój się w cierpliwość i czekaj na wyłonienie zwycięzców.

 

Pamiętaj, że do konkursu możesz zgłosić nieograniczoną liczbę przepisów, jednak tylko jeden z nich będzie mógł zostać nagrodzony.

Najważniejsze daty

Konkurs rozpoczyna się 01.11.2021 i trwa do 30.11.2021.

Wyłonienie zwycięzców nastąpi do dnia 15.12.2021. Z wszystkimi laureatami skontaktujemy się drogą mailową

Dokładny regulamin konkursu znajduje się tutaj.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Pstrąg z patelni

Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...

Odsłon: 452

30 min
14
Ciasta Bezglutenowy piernik

Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...

Odsłon: 5568

30 min
5
Dania główne Makaron z pieczarkami

Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...

Odsłon: 1138

30 min
8
Ciasta Sernik "Plaster miodu"

Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...

Odsłon: 1304

>60 min
4

Polecane artykuły

Ewa gotuje Boże Narodzenie w kuchni Ewy Wachowicz. Wigilijne przepisy, które warto znać

W kuchni Ewy Wachowicz trwają przygotowania do tegorocznej wigilii. W 530. odcinku programu "Ewa gotuje" prowadząca zdradzi swój przepis na pyszne...

0
Informacje Ciasta na święta bez pieczenia. Ich przygotowanie to tylko chwilka!

Szukasz inspiracji na szybkie i smaczne wypieki? Ciasta na święta bez pieczenia to idealne rozwiązanie dla zabieganych! Przygotujesz je w mgnieniu...

3
Ewa gotuje Świąteczne przepisy Ewy Wachowicz

Ewa Wachowicz już od lat dzieli się z widzami swoimi ulubionymi przepisami na wigilijne i bożonarodzeniowe dania. Wśród propozycji mistrzyni kuchni...

5
Informacje Co zrobić, żeby makowiec nie popękał – kuchenne triki. Stary przepis na tradycyjny makowiec

Jak upiec makowiec, żeby był perfekcyjny i co zrobić, żeby ten klasyczny wypiek nie popękał, a masa była wilgotna i aromatyczna? Odkryj kuchenne tr...

7