Grill - temat specjalny

Wyłoniliśmy laureatów IV tygodnia konkursu!

Czwarty tydzień konkursu za nami! Przedstawiamy przepisy szczęśliwych zwycięzców.

Przepis Pani Doroty D. z Piaseczna

Potrzebne będą:

1 opak. sałaty rucola
20 dag boczku wędzonego
1/2 słoiczka suszonych pomidorów
prażony słonecznik
1/2 opakowania makaronu Barilla (ja wykorzystałam mini farfallemarchewkowo-dyniowe przywiezione prosto z Italii)
oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Rucolę myjemy i rwiemy na male kawałki, dodajemy ugotowany makaron Barilla oraz pokrojone suszone pomidory i słonecznik. Boczek kroimy w drobną kostkę, smażymy i dodajemy do sałatki. Wszystko razem mieszkamy i skrapiamy oliwą z oliwek. Smacznego !!!

Zobacz zwycięski przepis Pani Żanety K. z Chorzowa, za który otrzymała zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
11
Ciasta Czarna Mauka

Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...

Odsłon: 2035

60 min
12

Polecane artykuły

Informacje Przewodnik po serach pleśniowych. Możesz tego nie wiedzieć

Sery pleśniowe cieszą się dużym zainteresowaniem, choć mówi się, że do ich jedzenia trzeba dojrzeć. Rzeczywiście przysmak mało komu smakuje za pier...

1
Informacje Nowa, bardzo zdrowa ryba. Jakie właściwości ma brama i jak ją przyrządzić?

Ryby to źródło zdrowych kwasów tłuszczowych, które są niezbędnym elementem diety. W popularnych supermarketach pojawiła się nowa, tania ryba. Brama...

15
Informacje Grillowanie może być zdrowe. Oto kilka pomysłów na wyjątkowe przysmaki z rusztu

My, Polacy, uwielbiamy grillować. Pierwsze ciepłe dni zachęcają do wyciągnięcia sprzętu z piwnic i garaży. W końcu to doskonała okazja, by spędzić...

0
Quizy Gdzie ukryto szparagi? Zagadka na spostrzegawczość

Wielu Polakom maj kojarzy się z rozpoczęciem sezonu grillowego. W tym roku szczególną popularnością na wiosnę cieszą się też szparagi. Postanowiliś...

2