Ewa_Gotuje

Sekrety szefa kuchni: Jak kroić i obierać, żeby smacznie zjeść

Jak prawidłowo wydobyć serce karczocha? Czy powinno się obierać imbir? Jak poradzić sobie z tuszką kurczaka i pokroić rybę na sashimi?

Każdy, kto lubi gotować - na co dzień w domu czy zawodowo - powinien poznać tajniki posługiwania się nożem. Nie zawsze bowiem, kierując się jedynie intuicją, efektywnie używamy tego podstawowego w kuchni narzędzia.

 

 

Ten bogato ilustrowany poradnik prezentuje nowoczesne noże i inne narzędzia do krojenia i obierania. Dzięki niemu wybierzesz właściwy nóż i dowiesz się, jak o niego dbać, by służył jak najdłużej. Książka zawiera przejrzyste instrukcje różnych technik krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb, zilustrowane ponad 200 fotografiami kolejnych cięć. Znajdziesz w niej również przepisy kulinarne, dzięki którym wypróbujesz zdobyte umiejętności.

 

Ten poradnik każdego poprowadzi krok po kroku przez proces krojenia różnych produktów. Dzięki temu potrawy, które wyjdą spod Twojej ręki, będą nie tylko smaczne, ale i estetyczne.

 

 

Dane wydawncze:

Wydawnictwo RM 2013
ISBN 978-83-7773-180-2
Stron 120
Format 204x260
Oprawa twarda
Cena nadrukowana; 39,90 zł

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
3
Zupy Pomidorowa dla maturzysty

...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...

Odsłon: 766

15 min
16

Polecane artykuły

Ewa gotuje Szybka i smaczna kuchnia Ewy Wachowicz

W kolejnym odcinku kultowego już programu „Ewa Gotuje”, aktorka Małgosia Socha, pod okiem prowadzącej, przygotowała szybkie i niezwykle smaczne pot...

2
Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0